El Siurell de Marratxí

Bloc que recull les propostes, actuacions, opinions i tot el relacionat amb IniciativaVerds-Marratxí. Pots partiticipar al bloc amb els teus comentaris o envia un mail a l'adreça: marratxi@iniciativaverds.org VISITAU LA NOSTRA WEB http://marratxi.iniciativaverds.org

9-M, un repte per la coalició EU-Els Verds

Marratxi | 15 Febrer, 2008 11:20

  MIQUEL ROSSELLÓ. Esquerra Unida-Els Verds de Mallorca és una opció política que considera indestriable el caràcter de la lluita per l´emancipació social i per les llibertats nacionals i això ens diferencia tant de Unitat per les Illes com del PSOE. Per contra ens identificava clarament amb Progressistes per les Illes, candidatura que es va presentar a les passades eleccions generals. Per tant no ens cansarem de dir que Progressistes era la nostra aposta per aquestes eleccions.
Malauradament no ha estat possible i per tant EU-EV es presenta a aquestes eleccions generals amb l´objectiu de sumar el vot de l´esquerra alternativa del nostre País, el vot d´esquerres, verd i feminista. I per això contem amb una excel·lent candidata, Marisol Ramírez i un bon programa electoral.
EU-EV vol que després del nou de març l´Estat espanyol tingui un president d´esquerres i ara per ara aquest President solament pot ésser Rodríguez Zapatero. Els diputats que com a conseqüència dels vots a Esquerra Unida i a Iniciativa per Catalunya Verds participin en la investidura del nou President baix cap concepte donaran el vot o permetran amb la seva abstenció que el senyor Rajoy assumeixi la presidència del Govern.
Ara bé, des d´EU-EV volem un Govern que faci polítiques d´esquerres, ecològiques i que caminin cap el federalisme. De la mateixa forma que aquesta legislatura el Govern Zapatero ha tingut el suport del Grup d´Izquerda Unida-Inciativa per Catalunya Verds per treure les tropes d´Iraq, per donar suport a l´Estatut d´Autonomia de Catalunya, per la llei d´igualtat o de matrimonis homosexuals, o la de dependència o de la memòria històrica o la que posa fre a la subcontactació a la construcció i tantes altres mesures que han estat possibles pel suport de l´esquerra.
Per això ens oposem amb contundència a les promeses electoralistes de baixades d´imposts. Volem un estat econòmicament fort per continuar aprofundint en polítiques socials i laborals. Necessitem dedicar molta més despesa a educació i sanitat, a continuar la llei de dependència i a millorar la qualitat i l´estabilitat del treball. També amb això ens hem d´apropar a la Unió Europea, més estat del benestar i més pressió impositiva.
Volem polítiques que promoguin un desenvolupament sostenible, que reconegui l´entorn com un valor a protegir. Estem per un pla urgent contra el canvi climàtic, una llei d´estalvi i eficiència energètica, el tancament de les nuclears i un fort impuls al transport públic.
No coincidim amb l´afirmació que diu que el desenvolupament de l´estat autonòmic està acabat. Cal desplegar els estatuts d´autonomia, fer les transferències que s´hi contemplen, millorar substancialment el model de financiació autonòmic, en definitiva avançar cap el federalisme i amb un fort compromís municipalista.
Cal continuar aprofundint en els drets civils. Volem una nova llei de terminis per l´avortament. Apostem per un estat laic de debò i per tant estem per revocar el concordat amb el Vaticà. Per una llei que potenciï i reguli la democràcia participativa i per un pacte anti-corrupció.

I per últim volem un Estat espanyol capdavanter en la lluita per la pau i contra la pobresa al mon. Un Govern que deixi d´agenollar-se davant la monarquia del Marroc i doni suport clar i decidit al dret d´autodeterminació del poble Saharaui.
Presentar les properes eleccions com un matx entre Zapatero i Rajoy, no solament és molt simplista sinó que és fals. Sense cap dubte, en primer lloc, cal tancar el pas a la dreta espanyolista i ultraconservadora que amenaça els drets civils, l´estat del benestar, els drets dels pobles de l´estat espanyol, en definitiva que ens vol portar, per una mena de túnel del temps, al passat.
Però una vegada derrotada l´opció conservadora que representa el senyor Rajoy, la disjuntiva és un Govern Zapatero amb el suport de la dreta que representa CiU o de l´esquerra verda i del nacionalisme progressista. I sabem quina es la posició de CiU sobre impostos, infrastructures insostenibles, laïcisme, drets civils, avortament, polítiques socials i laborals, etc...

Si volem a l´Estat Espanyol polítiques progressistes i que incrementin l´autogovern dels seus pobles cal que l´esquerra alternativa tingui el pes suficient per influir o fins i tot participar en un futur govern progressista.
Per això el vot a EU-EV és útil i necessari per poder desenvolupar aquestes polítiques ja sigui aportant una diputada al futur Grup d´Izquierda Unida-Iniciativa per Catalunya Verds o els vots que facin possible la constitució d´aquest Grup Parlamentari. Malauradament sense els vots d´esquerres, verds i feministes estem abocats a veure com continua el lent camí cap el centre que ha iniciat el senyor Zapatero.


Miquel Rosselló és membre del Comitè d´Enllaç d´EU-EV

Comentaris

Pepe

Federalisme

Pepe | 15/02/2008, 15:39

Molt clar, un bon article Miquel.
He trobat aquesta encertada explicació del federalisme d'IU de Miguel Izu parlamentari de Nafarroako ezker Batua ( IU de Navarra)

"El federalisme del que parl és un federalisme pluralista i multicultural, laic en el sentit que no fa bandera de l'afirmació d'una determinada identitat nacional, cultural o lingüística, sinó que se centra en la convivència de diverses identitats en un marc democràtic i descentralitzat al màxim. Que fuig de la pretensió nacionalista que a cada estat correspongui una nació cultural, lingüística i espiritualment homogènia, o viceversa. Que no edifica l'organització política sobre la idea de sobirania i d'imposició unilateral d'una voluntat superior, sinó sobre la idea de pacte i negociació multilateral. Un federalisme a l'estil del que funciona més o menys eficaçment en països com Suïssa, Canadà o Índia."

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb