El Siurell de Marratx

Bloc que recull les propostes, actuacions, opinions i tot el relacionat amb IniciativaVerds-Marratx. Pots partiticipar al bloc amb els teus comentaris o envia un mail a l'adrea: marratxi@iniciativaverds.org VISITAU LA NOSTRA WEB http://marratxi.iniciativaverds.org

Debat pblic al cine de Prtol

Marratxi | 17 Novembre, 2006 17:50

El passat dimecres va tenir lloc al Cine de Pòrtol un debat públic organitzat per la Plataforma Ciutadana de Marratxí. Hi participaren els representants dels partits polítics d'esquerres del municipi, i una representant de la plataforma, na Marian Feliu. El lema era el Marratxí que volem, i darrera la taula hi havia els panells sobre la nostra realitat com a poble, i allò que voldríem, un municipi sostenible.

En Miquel Coll del PSIB-PSOE celebrà la tasca feta per la plataforma i analitzà la situació que pot venir si es manté el govern de dretes i exposa el seu convenciment que el PSOE s'ha de presentar en solitari a les properes eleccions.

En Sion Galmès d'ERC apostà clarament per la unió de totes les forces, des del respecte i la necessària col·laboració de tots.

Na Magdalena Moreno d'EU-EV també veié que és imprescindible canviar el signe polític del nostre Ajuntament, i per això la seva formació política aposta per una candidatura unitària de tota l'esquerra i si el PSOE no estigués disposat a participar estaria d'acord amb un acord preelectoral de la resta de partits d'esquerra. Amb els dos casos va considerar imprescindible la participació activa de la Plataforma Ciutadana.

En Joan Francesc Cañelles del PSM analitzà el manifest de la Plataforma, va manifestar el seu acord amb  una proposta unitària si s'inclouen tots els partits , sense exclusió.

Na Marian Feliu insistí en la necessària implicació de tots els ciutadans i ciutadanes que assisteixen al canvi accelerat del nostre poble. Insistí en la implicació de la Plataforma també després de les eleccions del maig de l'any que ve.

El debat posterior amb els assistents fou prou ric. Sortiren tots els dubtes sobre la unitat, si pot implicar la pèrdua d'identtitat dels partits, si amb la llei d'HOndt pot arribar a desaparèixer la representació de fins a un 12 % de votants -suma de 4,%, 4,8%, 3%...- etc La majoria d'opinions foren favorables a una candidatura unitària.

Des d'Alternativa,Esquerra Unida-Els Verds volem felicitar la Plataforma Ciutadana per la seva bona feina, durant aquests mesos, i volem reiterar la nostra posició favorable a una candidatura favorable a tota l'esquerra. Si el PSOE rebutja participar-hi, també estaríem d'acord amb una proposta de la resta de partits d'esquerres i nacionalistes amb la participació de la Plataforma Ciutadana. 

Comentaris

Adri Blanc

uni de l'esquerra a Marratx

Adri Blanc | 17/11/2006, 19:14

El que vaig poder percebre al debat de dia 15/11/06 s que realment els que estan d'acord amb cambiar les coses son els de Esquerra Unida. El PSOE sols enten el que vol, mira que entendre que un participant del pblic li deia que es plantejasin fer un "PSOE-Ciutadans pel canvi" ja s que no escolta. El PSM va deixar molt clar que si el PSOE no, nosaltres tampoc, qui se pensen que sn per tenir una postura pre-potent
i els d'ERC crec que va dir que est per la uni per no ho va fer gens convinut. Ja esta clar que haureu de pactar, aix s la politica, pero als ciutadans de marratx les interioridats dels partits no ens importen, sempre que no partanyem a cap partit, com jo mateix. En fi, que a Marratx ho tenim malament.Fa uns anys que no voto i l'any que ve ho far per E.U. Fora Moreno!

Joana

cal fer un esfor

Joana | 18/11/2006, 09:08

Jo tamb hi era, i francament, em va decebre l'actitud del PSOE. Quan una persona els va demanar coratge i empenta, contesten que si volem que ells liderin el tema, com a PSOE...
Jo tamb crec que val la pena fer un esfor, no s com , per al manco que es vegi que aquells que ho volem tinguem oportunitat de participar amb una candidatura.
A la Plataforma Ciutdana encara li queda feina per aquest esfor, no ho trobau?

LLuisa Thomas

Re: Debat pblic al cine de Prtol

LLuisa Thomas | 19/11/2006, 08:32

La Taula Rodona del dia 15,a n el cine de Portol,en va pareixe un fet positiu,ja que el manco sabem lo que pensen els paertits d'esquerra a Marratxi.Crec que no ens porem permetre tirar els vots d' esquerra a la paperera i donar la victoria quatre anys mes a n el PP.El nostre municipi no pot soportar mes construcci'o ni mes urbanitzacions.Cal posar/se les piles i fer tots els esforsos necessaris per juntar a tots els progressistes de Marratxi.Salut

Biel

Re: Debat pblic al cine de Prtol

Biel | 20/11/2006, 13:50

jo voldriarecordar que la massificaci ha augmentat amb el PP, per amb el PSOE al poder tamb ho feia...recordem i no caiguem en alguns errors.

Afegeix un comentari
ATENCI: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb