El Siurell de Marratx

Bloc que recull les propostes, actuacions, opinions i tot el relacionat amb IniciativaVerds-Marratx. Pots partiticipar al bloc amb els teus comentaris o envia un mail a l'adrea: marratxi@iniciativaverds.org VISITAU LA NOSTRA WEB http://marratxi.iniciativaverds.org

PSM i INICIATIVAVERDS S'UNEIXEN A MARRATX PER FER FRONT A LES POLITIQUES AGRESSIVES DEL PP

Marratxi | 30 Desembre, 2010 11:15

 

 

                          

PRESENTACIÓ DE LA COALICIÓ PSM-INICIATIVAVERDS A MARRATXÍ PER A LES ELECCIONS DEL 2011

 

Joan Francesc Canyelles i Miquel Rosselló presenten l'acord de coalició, que té l'objectiu de dur el canvi al govern municipal

El PSM-Entesa Nacionalista i INICIATIVAVERDS de Marratxí han presentat avui l'acord de coalició per presentar una candidatura conjunta de nacionalistes i ecosocialistes a les properes eleccions municipals.

El secretari general de l'agrupació del PSM-EN de Marratxí i portaveu nacionalista a l'Ajuntament, Joan Francesc Canyelles, i els representants de l'agrupació d'INICIATIVAVERDS d'aquesta localitat Miquel Rosselló i Lila Thomàs, han presentat el contingut de l'acord juntament amb el secretari general dels nacionalistes, Biel Barceló, i el coordinador dels ecosocialistes, David Abril.

Canyelles i Rosselló han explicat que l'acord de coalició pretén "fer un front comú davant les polítiques agressives del PP", i té com a objectiu dur el canvi al govern municipal: "ens presentam amb el convenciment que serem decisius per dur a terme un canvi de la majoria de govern municipal i poder dur a terme polítiques d’esquerres, nacionalistes i ecologistes", ha afirmat Canyelles.

Els representants del PSM-EN i d'INICIATIVAVERDS han valorat positivament la "sintonia mútua" de les dues formacions, així com el fet que aquesta acord és coherent amb la coalició que s'ha conformat per concórrer a les eleccions al Parlament, al Consell i a l'Ajuntament de Palma.

PRESENTACI DEL LLIBRET DE BALAN DE L'ACCI POLTICA A LA PRESENT LEGISLATURA

Marratxi | 29 Desembre, 2010 18:25

Barceló: "hi ha dues alternatives: un govern de dreta antimallorquina o un de progressista plural, per al qual PSM-INICIATIVAVERDS serà decisiu"

La coalició PSM-INICIATIVAVERDS presenta al Teatre Mar i Terra de Palma el llibret de balanç de l'acció política desenvolupada des dels governs progressistes durant l'actual legislatura 

El PSM-Entesa Nacionalista i INICIATIVAVERDS han presentat el balanç de l'acció política desenvolupada per aquests partits des dels diferents governs progressistes i nacionalistes del país, durant l'actual legislatura.

 

L’acte, que ha estat presentat per la regidora de Cultura de Cort i vicesecretària general del PSM-EN, Nanda Ramon, ha comptat amb les intervencions del secretari general dels nacionalistes, Biel Barceló, de la consellera d’Afers Socials i dirigent d’INICIATIVAVERDS, Fina Santiago, del conseller insular de Cultura, Joan Font, del vicepresident del Consell i conseller de Cooperació Local i Interior, Miquel Rosselló, i del secretari general del PSM-EN de Palma i director general de Mobilitat, Antoni Verger.

 

En el seu discurs, Biel Barceló ha posat en valor les polítiques duites a terme pels governs progressistes i nacionalistes durant la legislatura que està a punt d’acabar, i ha qualificat de “decisives” les aportacions del PSM-EN i d’INICIATIVAVERDS per avançar en polítiques de protecció del territori, culturals i socials. Barceló ha reivindicat la continuïtat dels governs de progrés, i ha alertat del perill d’un govern del PP en solitari (“un govern de la corrupció, de la destrucció del territori i del país i de l’esbucament dels serveis públics”). També ha criticat el PSOE, de qui ha afirmat que “claudica davant els poders no democràtics”, en referència als mercats financers i a les retallades socials del govern Zapatero.

 

Com a conclusió, Biel Barceló ha afirmat que de cara a les properes eleccions “hi ha dues alternatives: un govern de dreta antimallorquina o un govern progressista plural, que confiï en Mallorca, en el país i en les persones. I perquè aquest govern sigui possible és absolutament imprescindible que la coalició PSM-INICIATIVAVERDS sigui una força decisiva".

 

A l’acte han assistit nombrosos militants i simpatitzants nacionalistes i ecosocialistes, que han rebut un exemplar del llibret que ha estat editat per a l’ocasió.

 

NO s una innocentada.

Marratxi | 28 Desembre, 2010 10:04

Avui podeu llegir al Diari de Mallorca- que es conflicte d'Es Caülls coetja...La constructora de la urbanització Es Caülls va posar un contenciós a l'Ajuntament per haver desclassificat els terrenys, en un acord del 31 de gener del 2001, per unanimitat. En aquell moment el govern municipal era PSO-IDMa i l'oposició PP, EU i PSM.

A l'any 2003 el candidat del PP, Sr.Bauzà ja va anunciar que en cas de guanyar les eleccions retornaria el caràcter d'urbanitzable aquests terrenys, desclassificats el 2001.

El novembre del 2003, amb els vots favorables de PP i IDMa, i en contra de PSOE, EU i PSM es varen tornar a urbanitzables. El Sr. Bauzà va complir la promesa.

I què va passar? que per errors administratius de l'expedient municipal, el Consell de Mallorca no va poder reclassificar aquests terrenys i tornar-los a fer urbanitzables.Encara ara són no urbanitzables.

O sigui que ara el jutjat ha aparcat el pagament d'indemnitzacions per saber si l'Ajuntament va actuar amb legalitat o no...Per tant, mentre no hi hagi aquesta nova sentència no es paga un cèntim als urbanitzadors.

Si qualcú dubtava encara sobre quines forces polítiques estan per la protecció del territori, que llegeixi bé aquesta notícia. El PP no pot enganar a ningú, i molt menys als marratxiners i marratxineres.!

Podr ser el Cine de Prtol de titularitat pblica?

Marratxi | 27 Desembre, 2010 09:51

Al darrer Ple es va aprovar una moció presentada pel PSOE demanant que l'Ajuntament compri el Cine de Pòrtol. Es va aprovar... ho veurem prest? Fa anys que es demanava aquesta solució, i fa anys que el PP ha volgut destinar els euros a altres despeses, per exemple amb despesa corrent pagant assessores i assessors.

Des d'iniciativaverds fa anys que reclamam infrastructures culturals com tenen tants pobles de la nostra illa. La compra de la fàbrica de Ses Garrofes d'Es Pont d'Inca, igualment reclamada per altres entitats com Associació de Veïns i Veïnes, o la parròquia, que podria ser un gran recinte on hi cabessin no només un centre cultural i teatre, també llocs per a l'oci dels nostres joves, la resposta, silenci i venga dificultats una darrera l'altra.

No hi ha massa voluntat de crear espais culturals al nostre equip de govern municipal.

No hi ha molt d'interès en els temes culturals i de foment de la creació i pràctica artística.

No tenim un batle i un equip de govern preocupats pels temes culturals , necessitam ben urgent un canvi al Consistori.

ENHORABONA AL LICEU, JA SN 30!

Marratxi | 23 Desembre, 2010 09:52

Enhorabona al Liceu que enguany fa 30 anys de la seva constitució com a Cooperativa d'ensenyament al nostre poble.

Enhorabona per la bona feina feta, pel seu creixement com a centre educatiu, per la formació a tants nins i nines, a joves , al·lots i al·lotes, que han passat per les seves aules i han aconseguit bones amistats, bona relació amb els seus profes i mestres, en una paraula, enhorabona com a cooperativa d'ensenyament que també ha crescut fins arribar als 30 anys.

Enhorabona als qui inicaren el projecte, a aquells/aquelles que encara hi són, i a tot el personal que amb il·lusió continua la tasca formativa.

Ens podem sentir contents de tenir a Marratxí un centre educatiu concertat com és la Cooperativa El Liceu , de Sa Cabana.

1 2 3  Segent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb