El Siurell de Marratx

Bloc que recull les propostes, actuacions, opinions i tot el relacionat amb IniciativaVerds-Marratx. Pots partiticipar al bloc amb els teus comentaris o envia un mail a l'adrea: marratxi@iniciativaverds.org VISITAU LA NOSTRA WEB http://marratxi.iniciativaverds.org

CONCENTRACI CONVOCADA PER A.A. POBLE SAHARAU

Marratxi | 27 Octubre, 2010 11:15

CONCENTRACIÓ

DIVENDRES 29 D’OCTUBRE DE 2010, A LES 19 HORES DAVANT CORT, PALMA

 
L’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears us convoca a una concentració per expressar la nostra més enèrgica condemna al brutal assassinat per part de l’exèrcit marroquí del nin sahrauí de 14 anys, Elgarhi Nayem, així com la nostra solidaritat amb els seus familiars, els set sahrauís ferits i el poble sahrauí.

I reivindicar:

  1. La intervenció immediata de les Nacions Unides pel que fa a la seguretat de la població sahrauí.

La Missió de Nacions Unides per al Referèndum al Sàhara Occidental (MINURSO) present a la ciutat de l'Aaiun, ha de desplaçar-se urgentment al campament muntat per la població sahrauí i vetllar per la seva seguretat. La MINURSO ha de vetllar pel compliment de l'acord de pau de 1991, qüestió que considerem que no esta fent ja que són conegudes les sistemàtiques violacions de drets humans a través de pràctiques com la tortura, detencions, assassinats ... i el rearmament de l'exèrcit marroquí.
 
2.
Instem a l'ONU, a la UE i l'Estat espanyol a que assumeixin les seves responsabilitats en defensa de la legalitat internacional, pel respecte als drets humans i civils i en favor de la salvaguarda de les vides humanes.
 
3. La Unió Europea ha de paralitzar immediatament l'Estatut Avançat concedit al Marroc, per no respectar els drets fonamentals de la població sahrauí. Els Fons Europeus destinats al Marroc han de ser bloquejats. L'Acord de Pesca no ha de ser renovat.
 
4. El Govern espanyol, i l'estat espanyol encara potència administradora del territori, ha de denunciar radicalment aquesta situació i demanar al govern marroquí que cessi en l’assetjament i violència contra la població sahrauí.

Vos hi esperem! 

Associació d'Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears

http://saharaillesbalears.org

Ja han presentat el substitut del Batle

Marratxi | 27 Octubre, 2010 11:02

Avui mateix hem conegut el substitut del nostre batle a les llistes del PP per a les eleccions del 2011.

El Sr Tomeu Oliver Palou actual regidor i tinent de batle d'Hisenda del nostre municipi.

Qui no el conegui, trobarà la foto als diaris...No hi ha hagut sorpresa.

 I també ens diuen que congelen les taxes i impostos per a l'any 2011.

En època de crisi, no pugen els impostos municipals però podran mantenir els serveis iguals??

Sabem que els ajuntaments són els germans pobres de les administracions públiques, cal reclamar un bon finançament perquè se gestioni AMB TRANSPARÈNCIA I HONESTEDAT els doblers del poble per rebre bons serveis ...

El nostre poble necessita un bon canvi per a l'any 2011. No només de candidats, sí de polítiques i de gestors i gestores.

Celebraci de lAssemblea Programtica Els Verds + Iniciativa

Marratxi | 24 Octubre, 2010 20:15

Dissabte 23 d'octubre de 2010

Els Verds de Mallorca i Iniciativa d’Esquerres han celebrat avui matí al Claustre de Santo Domingo d’Inca una assemblea programàtica, en la que s’acaba de perfilar un document en el que s’ha estat fent feina en els darrers mesos. L’objectiu d’aquesta assemblea és la de aprofundir i convergir les bases i la ideologia política d’ambdós partit, per a que el pròxim 6 de Novembre es pugui celebrar l’assemblea constituent, en la que es decidirà la coordinació, la direcció, els estatuts....

Aquesta unió vol conformar un tercer espai dins la política balear, i motivar sobretot aquella gent descontenta amb el panorama polític actual i que no veuen reflectides les seves preocupacions als programes electoral. Pensam que l’espai que volem ocupar té un ample recorregut, com ha passat darrerament a Europa i a Amèrica Llatina, en el que les forces ecologistes i d’esquerres han vist augmentada significativament en la seva representació.

http://www.iniciativa-esquerres.org/?lang=ca

 

 

Una nova formaci ecosocialista i federalista

Marratxi | 18 Octubre, 2010 10:34

 

El passat juliol els Verds i Iniciativa d’Esquerres posàvem en marxa un procés de convergència política i orgànica del que sorgirà una nova formació de l’ecologisme polític d’esquerres, una nova formació ecosocialista.Malauradament les relacions entre l’esquerra transformadora representada per Esquerra Unida i pels Verds els darrers quinze anys està plena d’encontres i des encontres.

 

Esquerra Unida definia una política de confluència entre l’ecologisme polític i l’esquerra social que anomenava “el pol alternatiu” a la seva assemblea interinsular del 1994. La pràctica després ens ha demostrat, que massa sovint, entre els plantejaments teòrics i la seva implementació hi ha un abisme.

 

A les eleccions del 95 no fou possible concórrer junts les dues organitzacions i no va ésser fins a la propera contesa electoral que es constituí la coalició EU – Els verds, coalició que es repetí a les eleccions del 2003.Després d’alguns anys de funcionament de la coalició, amb un balanç clarament positiu, es donava un pas més en la confluència de les dues organitzacions i es creava Alternativa EU - Els Verds.

 

Alternativa funcionà uns anys, sortosament el temps suficient per facilitar de manera clara la formació del BLOC per Mallorca. Però malauradament aquesta positiva experiència se frustrà i no solament desapareix Alternativa, ja dins aquesta legislatura, sinó que les relacions entre els Verds i EU empitjoren greument fins que a les passades eleccions europees se presenten per separat, per primera vegada des del 1999. Cal dir que les relacions dins el BLOC tampoc eren òptimes.

 

I és que per empènyer polítiques unitàries i més si són de convergència de distintes forces,  no és suficient tenir claredat  en el terreny de les propostes sinó que cal voluntat política i sobre tot estils de treball amables i de “bon rotllo”. El treball unitari s’ha de fer amb el pinzell prim i no amb la brotxa gruixada.

 

El fet és que Iniciativa d’Esquerres, que neix el passat cinc de juny, i els Verds ,ja tenim el compromís explícit de convergir a una nova formació política, ecosocialista i federalista el proper novembre.

 

Aquesta nova formació se sent hereva de les millors tradicions del republicanisme, de les esquerres i del mallorquinisme polític del nostre País. Som hereus de Gabriel Alomar, Emili Darder, Aurora Picornell i de molts altres....

 

Lluitarà pels valors tradicionals de l’esquerra transformadora, per la igualtat i l’emancipació social. La defensa dels drets cívics i les llibertats,  la lluita contra la corrupció i la participació ciutadana seran elements essencials del seu programa. El feminisme, la defensa de la terra, del territori i del medi ambient,  i la identitat com a poble seran els nostres trets identitaris indiscutibles.

 

En definitiva lluitarem juntament amb altres esquerres i amb la societat civil progressista per un canvi de model de societat. Per una Mallorca que situï a les persones en primer lloc, que defensi el seu territori i el medi ambient i que se senti orgullosa d’ésser qui és.

 

Per això treballarem per consolidar un nou espai polític que representi l’esquerra, l’ecologisme polític i el nacionalisme d’esquerres. Creiem amb una aliança estable i permanent de les formacions polítiques que es reclamen d’aquests conceptes i per tant ens sentim profundament satisfets per la coalició amb el PSM. Dedicarem molts d’esforços per reforçar-la i enfortir-la. Però també apostem pels acords polítics necessaris per aturar el pas a la dreta i continuar la feina feta aquesta legislatura pels governs de progrés.

 

Com a federalistes apostem per un estat plurinacional i plurilingüe. Volem un Estat  i una Europa federal. Per això participem amb il·lusió amb el recent constituït Espai Plural conjuntament amb la Xunta Aragonesista, Iniciativa per Catalunya Verds, Iniciativa pel Poble Valencià, Nueva Canaria  i Paralelo 36 d’Andalusia.

 

L’aparició recentment d’Espai Plural i de la fundació EQUO a més de la Coordinadora Verde, de la que també formem part, i la possible convergència dels tres, ens dóna esperances  amb la reconstrucció d’un nou espai polític i electoral al si de l’Estat espanyol que se reclami del ecosocialisme,  del feminisme, del federalisme i del republicanisme.

 

Des de la nova formació mallorquina apostem per la confluència de tot el que ara s’està movent arreu de l’Estat espanyol en aquesta direcció i de fet a la nostra assemblea constituent del novembre assistirà Raül Romeva d’ICV, Ugalde d’EQUO, un representant de la Coordinadora Verde i representants de la resta de formacions de l’Espai Plural. Serà la nostra petita empenta a aquesta confluència.

 

Aquest ha sigut el somni, durant molts d’anys, dels homes i les dones d’Iniciativa d’Esquerres i dels Verds de Mallorca i ens sentim molt satisfets de començar aquesta nova aventura. Volem posar el nostre granet de sorra a la reconstrucció de l’esquerra del segle XXI. Sabem que no serà fàcil però ens il·lusiona i ens encoratja a seguir endavant.

              Miquel Rosselló            Membre de la Comissió Executiva d’Iniciativa d’Esquerres

avanam plegats

Marratxi | 16 Octubre, 2010 19:30

Benvolgudes i benvolguts.

Com ja sabreu, Els Verds de Mallorca i Iniciativa d'Esquerres estam embarcats els darrers mesos en un procés assembleari per convergir aquesta tardor en un nou partit verd i d'esquerres, que estigui a l'alçada dels canvis profunds que cal fer. Una convergència que s'emmarca a més en el procés de confluència de l'espai alternatiu i de l’ecologisme polític d'arreu de l'Estat i d'Europa, necessari per afrontar amb força els reptes que tenim per endavant.

Per fer possible aquesta convergència, que ha de ser ideològica, política i organitzativa, ens hem planejat un full de ruta que a més de les activitats conjuntes que ja hem realitzat fins a la data, preveu la celebració de dues assemblees:

· una Assemblea programàtica el proper dissabte 23 d’octubre, a la qual estan convidats tots els afiliats i simpatitzants d’Els Verds de Mallorca i d’Iniciativa d’Esquerres, però també persones interessades en el projecte i representants de moviments socials, que servirà per debatre i establir els punts bàsics del projecte polític i de canvi que volem per a les nostres illes i el planeta, a partir del document XXI Propostes pel segle 21, que esperam que sigui un bon punt de partida per a la discussió d'idees, i que s'enriqueixi amb totes les vostres aportacions. (adjuntam programació i lloc)

· i una Assemblea Constitutiva el divendres 5 i dissabte 6 de novembre, que servirà per definir el model de partit que volem, escollirem el nom, la imatge i les persones responsables de portar el projecte endavant en la propera etapa. En aquesta Assemblea (dia 6), a més a més, comptarem amb la presència i el suport de Juan López d'Uralde, expresident de Greenpeace i promotor d'Equo, i de l'eurodiputat d'ICV Raül Romeva, a més d'altres convidats i convidades de forces verdes i d'esquerres d'arreu de l'Estat. (la pròxima setmana rebreu més informació amb horaris i l'ubicació)

La web www.elsverds.iniciativa-esquerres.org està habilitada perquè vos pogueu descarregar els documents, fer difusió del procés, però sobretot, disposar d’un canal de participació. Una participació que és imprescindible perquè el nou projecte sigui el projecte d eles persones que volem un canvi radical a la nostra societat, posant en primer terme de la política les persones i el medi ambient.

Sense esperar res més que ens trobem en el camí de l’esperança en una Mallorca i un altre món possibles i necessaris, reiteram la convidada.

 

Ben cordialment.

Toni Seguí - Coordinador de Els Verds de Mallorca
David Abril - Coordinador d'Iniciativa d'Esquerres


HorariProgrmatica-01-01.png

1 2  Segent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb