El Siurell de Marratx

Bloc que recull les propostes, actuacions, opinions i tot el relacionat amb IniciativaVerds-Marratx. Pots partiticipar al bloc amb els teus comentaris o envia un mail a l'adrea: marratxi@iniciativaverds.org VISITAU LA NOSTRA WEB http://marratxi.iniciativaverds.org

Darrer Ple Municipal: L'aigua a Facsa

Marratxi | 26 Febrer, 2010 09:02

Al Ple d'aquest mes s'ha aprovat l'adjudicació de la gestió de l'aigua a l'empresa FACSA

Quina referència ens donen? una de les empreses implicades al cas Gürtell, quasi res!

Es dóna per 24!! anys,  Facsa significa - Sociedad de Fomento agrícola castellonense... Els partits de l'oposició PSOE i PSM raonaren la seva posició contrària, però... les majories absolutes ni tan sols els escolten.

Hi havia altres empreses com ACCIONA que oferia millors concidicions, o altres, la veritat és que hi va haver bastanta concurrència.

Ja podem prendre nota d'allò que el nostre batle fa , mira que si després es presenta a candidat a President de la Comunitat Autònoma... tenim exemples recents que són als jutjats , ens fan tremolar una mica, no trobau??

 

NOTICIA ALARMANT PERILL A SON CAULELLES

Marratxi | 19 Febrer, 2010 12:37

A la darrera entrada us explicàvem la protecció del camí de Sa Bomba...

Avui a la premsa -Diari de Mallorca- ens informen que un circuït de cross amenaça la cova de Son Caulelles!! Explica l'abandonament de la cova, amagada pel fems, i declarat BIC per decret de 1966!

Sr Batle i equip del PP: tant costa la protecció del patrimoni???

Historiadors, arqueòlegs, i grups polítics han denunciat aquesta situació diverses vegades, els nostres Regidors en Miquel Rosselló i na Magdalena Moreno foren dels primers i més insistents.

La deixadesa , l'abandó , clama al cel.

 

DELIMITACI DE LA VIA ANTIGA DES CAVULLS- CAM DE SA BOMBA I DEL SEU ENTORN--BOIB NM 26 16 DE FEBRER 2010

Marratxi | 16 Febrer, 2010 10:08

El camí de sa Bomba és part d'una antiga via entre Palma i el raiguer, la que va paral·lela al torrent de Coanegra  al municipi de Marratxí. Aquest camí és part integrant d'una xarxa d'antigues rutes que organitzaven el territori de Mallorca. Es tracta d'un camí empedrat amb tècnica antiga , de difícil datació. Tradicionalment s'ha considerat el tram empedrat de factura romana, malgrat aquesta consideració s'ha de considerar una hipòtesi. És més probable que es tracti d'una via medieval sense que aquest punt hagi estat comprovat fefaentment documentalment o arqueològicament. Als primers temps del ferrocarril el pas de Sa Bomba era un baixador per la gent de Marratxí. Fins fa poc temps hi havia la caseta del guardabarreres. El topònim de Sa Bomba respon a l'existència d'una antiga sínia que funcionava amb una bomba de pistó accionada per una bístia.

El camí de Sa Bomba està declarat BIC pel decret del 1966 i per tant inscrita al Registre Generals de Béns d'Interès Cultural de l'Estat i el nom de Via Antigua des Caülls. En el document de declaració que recull les notes de Mascaró Pasarius la situa erròniament a la finca des Caülls.

La llei 12/1998 de 21 de desembre del patrimoni històric de les Illes Balears estableix l'obligatorietat de dotar als elements declarats amb la categoria de BIC amb un entorn de protecció. Per ajustar-se a la llei, des del Consell de Mallorca s'ha iniciat els estudis tècnics per dur a terme la delimitació de l'àrea de la cova i així iniciar la tramitació administrativa de l'expedient de declaració de delimitació del BIC i de la delimitació de l'entorn de protecció.

A l'actualitat, el tram del camí de Sa Bomba presenta les següents problemàtiques:

Abocament d'escombraries al torrent i al camí, des del mateix camí.

Trànsit indiscriminat de vehicles

Embassament d'aigües pluvials al tram empedrat fruit d'una intervenció negliglent dels Serveis Ferroviaris de Mallorca l'any 2005 en la que es va obstruir una mina subterrània que transita davall l'empedrat.

Desconeixement de la vàlua patrimonial d'aquest element

Per solventar aquesta problemàtica  es proposa les següents intervencions:

Senaylitzar l'element patrimonial amb la prohibició d'abocar escombraries  i amb la prohibició de pas a vehicles pesats -superiors a 3,5 tm i limitació de velocitat

Recuperar els 25 metres inicials del camí empedrat -ara coberts de terra- descobrint i posant en funcionament la mina subterrània.

Fins aquí el text del BOIB. No s'ha pogut afegir l'annex II amb la Planimetria de la delimitació.

Crèiem que és ben necessari aquesta actuació, una reivindicació històrica dels marratxiners i marratxineres, que no ens oblidam del nostre Patrimoni Històric, ni de la cova pre-talaiòtica  que roman oblidada i plena de fems...

Sa Rua 2010 . La seguretat als nostres carrers. La Consellera d'Afers Socials , Promoci i Immigraci

Marratxi | 15 Febrer, 2010 07:45

Enhorabona a tots els i les participants de Sa Rua d'enguany. Bon humor i molt de fred, que animà més encara la bulla i les rialles.

Avui matí hem conegut un informe sobre la seguretat als nostres carrers, elaborat per la Policia Local.- DM dilluns 15 de febrer- Llegiu-lo i pensau que el domini del cotxe particular desgraciadament provoca molts accidents a les persones que tenim el nostre cos com a cuirassa protectora.

La Consellera Fina Santiago ens visità dijous passat, el dia que nevà a tot Mallorca i Menorca.

Una trobada ben interessant , ens explicà el contingut de la nova Llei de Serveis Socials de la nostra comunitat  autònoma, dels decrets pendents, de la situació de les places de residències... I del futur de la Residència de Son Llebre, que té previst començar el curs que ve amb mòduls formatius de la branca sociosanitària, de la formació reglada, més mòduls de la formació ocupacional i contínua, a la vegada que hi haurà la residència per a persones majors amb discapacitat psíquica. També explicà el procés de transferències als Consells, i altres temes de la seva competència al govern de les Illes Balears.

Volem repetir aquestes trobades amb les persones que duen gestió pública que ens afecta a tots, per aprendre i debatre sobre els problemes quotidians.

Us anirem informant de les nostres iniciatives.

 

DIJOUS 11 DE FEBRER US ESPERAM!!

Marratxi | 07 Febrer, 2010 11:23

Us volem convidar a venir a la Biblioteca d'Es Pla de Na Tesa, plaça de l'església ,

a una trobada amb la Consellera d'Afers Socials, Promoció i Immigració, Fina Santiago,

per parlar de la nova llei de Serveis Socials de la nostra Comunitat autònoma.

 

Serà a les 20hs

Estau tots i totes convidats.

Us esperam !

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb