El Siurell de Marratx

Bloc que recull les propostes, actuacions, opinions i tot el relacionat amb IniciativaVerds-Marratx. Pots partiticipar al bloc amb els teus comentaris o envia un mail a l'adrea: marratxi@iniciativaverds.org VISITAU LA NOSTRA WEB http://marratxi.iniciativaverds.org

Un any que acaba... i en comena una dcada!!

Marratxi | 29 Desembre, 2009 09:47

Manquen només dos dies pel cap d'any, i el 2009 s'haurà acabat.

Enguany ha estat molt difícil... la crisi s'ha mostrat tal com és, amb pèrdua de feina per moltes famílies, amb contenció a la despesa i per tant, poc negoci al comerç ... amb hipoteques que ofeguen i vendes de pisos i casetes aturades. Joves que no troben feina, i pares i mares que es troben sense després de molts anys.

No és fàcil aquesta situació, i també a Marratxí la patim. Basta passejar per les múltiples urbanitzacions i comptar el nombre de rètols de Es Ven, Es Lloga i tindrem una idea d'això que la gent comenta.

Esperem que la dècada que comença pugui dur canvis importants en l'economia. I que aquests canvis signifiquin un altre model, no recuperem aquell basat en la construcció com a motor del creixement, construcció sense límits que ens ha duit a tants corruptes en les institucions municipals. A vegades la justícia ens desespera, i altres ens dóna alguna alegria, com la recent sentència del Tribunal Suprem que ratifica la sentència als corruptes d'Andratx, ex-batle Hidalgo, ex-director del govern Massot...

Encara n'han de venir més, d'actuacions judicials, els primers mesos del 2010.

Esperem també que l'any que comença el proper divendres sigui un any de tranquil·litat i bona convivència per a totes les marratxineres i els marratxiners.

Esperem que l'any 2010 sigui un any de pau arreu del món, i especialment, un desig de solució a l'exili del poble saharià, que puguin retornar a les seves terres i acabi la injustícia de més de trenta anys.

Esperem que l'any 2010 sigui un any de justícia, que els lladres , els corruptes, rebin el pes de la justícia i puguem recuperar la confiança en aquesta.

Esperem i desitgem que l'any 2010 sigui un any de solidaritat, no només amb els pobles del sud que rebem els ajuts del món ric, un any de solidaritat també entre nosaltres, el món del treball estable i segur amb el món de l'atur, de la marginació. Un any de solidaritat entre joves i majors que s'entenguin les diverses mentalitats, l'experiència amb la inconsciència i la gosadia.

Finalment desitgem que l'any 2010 millori la qualitat de vida de moltes dones i homes que ara es troben angoixats i sense perspectives. Que millorem tots nosaltres, una mica més i puguem ser millors persones.

BON ANY 2010 PLE D'ESPERANCES I BONS DESITJOS,

QUE PUGUEM INICIAR UNA NOVA DÈCADA DEL SEGLE XXI , PRODIGIOSA DE BON DE VERES!

Na Rosa Bueno s morta

Marratxi | 23 Desembre, 2009 09:50

Na Rosa Bueno, dirigent veïnal de Palma, lluitadora d'esquerres, morí la matinada de diumenge a dilluns.

Ahir a Bon Sossec es celebrà un acte cívic de comiat, on poguérem escoltar les veus del Cor Studium i les paraules de moltes amigues i amics que volgueren manifestar la seva tristesa i els seus records.

Es llegí la declaració institucional de l'Ajuntament de Palma en el ple d'ahir mateix, i n'Aina Calvo, na Francina Armengol, en Cisco Antich, així com els seus amics, les seves amigues, de la Federació d'AV , d'Esquerra Unida, de les barriades on visqué ens llegiren poemes i digueren allò que havien viscut amb ella.

Na Cesca Mas llegí uns folis de la infantesa de na Rosa, que ella mateix havia escrit, en sortir del seu poble i començar una nova vida amb el seu pare a un poble de Catalunya.

Des d'aquí també volem mostrar el nostre condol, la nostra tristesa per la desaparició de na Rosa.

Podeu posar el vostre missatge al blog que han obert per ella:  rosa bueno balearweb.net

Hi ha molta gent que vol mostrar els seus sentiments.

NO oblidarem la seva lluita solidària per a una Palma més habitable, pensada per a les persones, no per als cotxes i els aparcaments. No oblidarem el seu exemple de dona generosa i lluitadora convinçuda amb el compromís per a una societat justa , igual i solidària .

Una mica de llum , ja era ben necessria!

Marratxi | 20 Desembre, 2009 09:43

Hem de comentar els recents esdeveniments. L'ex-diputat d'UM Bartomeu Vicens, misser, ha dimitit del seu càrrec després d'haver rebut una condemna del Tribunal Superior de Justícia de Balears de quatre anys i mig de presó. Ha renunciat a l'escó i s'ha donat de baixa d'UM.

Una mica de llum després de mesos de foscor, d'investigacions judicials i aferrada a les cadires dels investigats, ell al Parlament, en M Nadal a l'acta de regidor de Cort, i ara veurem na M A Munar investigada per dues causes, i altres càrrecs d'aquest partit.

Passaran les festes de Nadal i Cap d'any i començarà la instrucció al PP - En Cardona també diputat per Eivissa, antic Conseller del Cola-Cao i els viatges a Xina, i na Rosa Puig i na Rosa Estaràs, del Palma Arena, i  en Jaume Matas, i l'IBATUR... quants n'hi ha de causes obertes per al PP?

Si un polític és imputat, investigat, una cosa són les conseqüències judicials, presó per exemple per en Rodrigo de Santos, o en Vicens, i una altra són les responsabilitats polítiques.

En López Garrido ha patit una imputació que el jutge finalment ha sentenciat que era una denúncia o imputació temerària, ja que estava basada en fets falsos. Però els nostres polítics de per aquí, no semblen denúncies temeràries, sinó al contrari, ben fonamentades i amb investigació exhaustiva com la que anam coneixent de la família Matas...

Encara queden uns dies per les Festes, encara hi ha més passeig pels jutjats dels imputats, encara potser veiem més dimissions...

L'esquerra ha de continuar governant amb seny i transparència, que pugui mostrar allò que fa no com fins ara que tot resultava amagat baix la cobertura excessiva de les malifetes dels corruptes.

I mentre, preparem les festes també amb seny. Enguany volen baixos per molta gent i  no ens ha de guanyar l'enyorança de temps millors...

BONES FESTES I BON ANY!!

SON COS JA NO S D'EN GRANDE

Marratxi | 14 Desembre, 2009 08:06

A la premsa d'avui surt que Son Cos de Marratxí ja no és del grup DRAC del Sr.Grande.

Sembla que la finca va ser venuda per 15 milions d'euros, dels quals ja se n'haurien pagat 4, i els propietaris han recuperat la finca després d'haver-ne tornats 1,56 milions al Sr.Grande.

És una finca emblemàtica del nostre poble, 106 hectàrees, que volien convertir en un gran camp de golf...

Voldríem que la propietat es repensàs bé l'experiència viscuda amb aquesta venda frustada, i no la tornàs a posar en mans de possibles especuladors.

És massa demanar segurament, que l'Ajuntament la pogués comprar per a ús públic, sabem que no tenim un Consistori massa ric... podrien fer gestions per a una compra de diverses institucions públiques?

Segurament és massa demanar, ho tornam a dir, perquè en aquests moments de crisi les institucions van molt magres.

Ens podem alegrar, així i tot, que de moment no hi hagi un camp de golf, amb allò que suposa de despesa d'aigua per a manteniment d'un esport que ja han dit els socis de l'associació de golfistes , que té prou oferta a les nostres Illes.

Son Cos també forma part del patrimoni paisagistíc del nostre poble, de moment, està

salvaguardat d'una especulació més... Veurem fins quan!

Copa de Nadal Marratxi

Marratxi | 12 Desembre, 2009 08:31

El proppassat dimecres 9 de desembre, després del pont tan ple de notícies, ens reunírem els i les companyes d'Alternativa EU.EV de Marratxí per fer la copa de Nadal i Cap d'Any amb molts de dies d'avançada.

Ens trobàrem a Can Balo, entre Es Pont d'Inca i Es Pla de na Tesa, i parlàrem una mica de tot... De la nostra proposta de Marratxí pel Canvi, de les feines pendents -volem fer un Siurell en paper per distribuir-lo per tot el municipi, passades les festes, de la situació   política al nostre poble...

Finalment no pogueren assistir na Fina Santiago i en David Abril , que figuraven a la convidada , però es comprometeren a venir properament.

Parlàrem una mica de tot, i ens desitjàrem bones festes amb salut i premis de loteria, si ens ha de tocar.

Esperem que tots i totes pugueu gaudir de les Festes bé, amb alegria i salut, i sobretot,

puguem recuperar forces per envestir amb il·lusió l'any que començarà.

MOLTS D'ANYS I BONES FESTES!!!

1 2  Segent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb