El Siurell de Marratx

Bloc que recull les propostes, actuacions, opinions i tot el relacionat amb IniciativaVerds-Marratx. Pots partiticipar al bloc amb els teus comentaris o envia un mail a l'adrea: marratxi@iniciativaverds.org VISITAU LA NOSTRA WEB http://marratxi.iniciativaverds.org

ETA EZ! ET NO!

Marratxi | 31 Juliol, 2009 08:38

logo_euib_crespo

EUIB MANIFESTA LA SEVA ROTUNDA CONDEMNA I REBUIG DAVANT L’ATEMPTAT D’ETA D’AVUI

eta_no_eta_ezEsquerra Unida exigeix una vegada mes a la banda terrorista ETA que abandoni definitivament les armes i exigeix que s'incorpori com la resta de la ciutadania a defensar  amb la paraula i les accions les idees que la llibertat d'expressió ampara, però sempre en el respecte a la democràcia i als drets humans

Amb aquest nou atemptat indiscriminat la banda terrorista ETA, a la vista de l'elecció d'una zona d'alta densitat turística com és el municipi de Calvià, és evident que buscava provocar una gravísima massacre ciutadana, que al final per diverses circumstàncies no han aconseguit.

La persistència de la banda terrorista ETA en els seus atemptats no aconseguirà cap objectiu dels quals suposadament pretenen, perquè amb aquests atemptats l'única cosa que aconsegueixen és la unanimitat de la societat de les Illes Balears, del conjunt de l’estat i de les seves organitzacions polítiques i socials, a condemnar i rebutjar els seus atemptats contra la convivència pacífica i exigir la seva desaparició.

Esquerra Unida exigeix una vegada més a la banda terrorista ETA que abandoni definitivament les armes i exigeix que s'incorpori com la resta de la ciutadania a defensar amb la paraula i les accions que la llibertat d'expressió, però sempre en el respecte a la democràcia i als drets humans.

Esquerra Unida confia en l'aplicació de l'Estat de Dret com únic àmbit en el qual han de resoldre's tots els litigis per a arribar a la convivència democràtica i en la unitat de les organitzacions polítiques i socials per a donar la resposta democràtica contra aquestes agressions terroristes, perquè això és el que en definitiva desitja la immensa majoria de la ciutadania.

Finalment des d’EUIB volem expressar el nostre suport als Cossos de Seguretat de l'Estat que seguiran actuant per a defensar el principi fonamental de Democràcia, així com el nostre sentit condol als familiars.

Només resta  la unitat dels partits polítics, dels agents socials i de tota la societat civil en la resposta als terroristes, perquè això és el que en definitiva desitja la immensa majoria de les ciutadans que repudien el terrorisme.

 

Esquerra Unida exige una vez más a la banda terrorista ETA que abandone definitivamente las armas y exige que se incorpore como el resto de la ciudadanía a defender con la palabra y las acciones las ideas que la libertad de expresión ampara, pero siempre en con respeto a la democracia y a los derechos humanos

Con éste nuevo atentado indiscriminado la banda terrorista ETA, a la vista de la elección de una zona de alta densidad turística cómo es el municipio de Calvià, es evidente que buscaba provocar una gravísima masacre ciudadana, que al final por diversas circunstancias no han conseguido.

La persistencia de la banda terrorista ETA en sus atentados no conseguirá ningún objetivo de los cuales supuestamente pretenden, porque con estos atentados la única cosa que consiguen es la unanimidad de la sociedad de las Islas Baleares, del conjunto del estado y de sus organizaciones políticas y sociales, a condenar y rechazar sus atentados contra la convivencia pacífica y exigir su desaparición.

Esquerra  Unida exige una vez más a la banda terrorista ETA que abandone definitivamente las armas y exige que se incorpore como el resto de la ciudadanía a defender con la palabra y las acciones que la libertad de expresión, pero siempre con respeto a la democracia y a los derechos humanos.

Esquerra  Unida confía en la aplicación del Estado de Derecho como único ámbito en el cual tienen que resolverse todos los litigios para llegar a la convivencia democrática y en la unidad de las organizaciones políticas y sociales para dar la respuesta democrática contra estas agresiones terroristas, porque eso es lo que en definitiva desea la inmensa mayoría de la ciudadanía.

Finalmente, des de EUIB queremos expresar nuestro apoyo a los Cuerpos de Seguridad del Estado que seguirán actuando para defender el principio fundamental de Democracia, así como nuestro sentido pésame a los familiares.

Sólo queda la unidad de los partidos políticos, de los agentes sociales y de toda la sociedad civil en la respuesta a los terroristas, porque eso es lo que en definitiva desea la inmensa mayoría de las ciudadanos que repudian el terrorismo

Anam de Festes

Marratxi | 21 Juliol, 2009 16:23

Ha començat l'estiu de ple, després de Sant Marçal i ja podem anar cada cap de setmana a una festa diferent.

La setmana passada a Pòrtol, pel Carme, amb la polèmica sobre si bingo sí o no al carrer.

Aquesta setmana a Es Pont d'Inca, des del 23 al 26.

Hem llegit a la premsa que ahir hi va haver Ple, no avui dimarts...

No sabem del canvi de data, vull dir, les raons, això sí, les notes a la premsa són cada vegada més breus...

Hem de gaudir de vacances, ben merescudes... i hem de reposar les forces per latardor.

 

nota de premsa

Marratxi | 14 Juliol, 2009 11:33

ESQUERRA UNIDA MOSTRA LA SEVA INDIGNACIÓ DAVANT LA DECISIÓ DE BONO DE BLOQUEJAR LA COMPAREIXENÇA DEL FISCAL GENERAL DE L’ESTAT SOBRE EL “CAS MATAS”

Segons EU ‘Aquesta decisió transmet la idea de que no tothom és igual davant la llei i tot sembla indicar que hi ha algun tipus de maniobra de llarg abast per mantenir la impunitat de Matas’

Esquerra Unida de les Illes Balears mostra la seva indignació pel bloqueig fet per la Presidència de Congrés de la iniciativa liderada per Gaspar Llamazares i presentada conjuntament pel nostre grup parlamentari (ERC-IU-ICV) i el Grup Parlamentari Basc (EAJ-PNV), en la que es demanava la compareixença del Fiscal General de l’Estat, Conde Pumpido, perquè informés sobre la investigació de la fiscalia anticorrupció de Balears sobre l’increment patrimonial de l’ex president de les Illes.

A partir d’aquesta decisió, des d’EUIB ja s’està fent feina conjuntament amb el diputat Gaspar Llamazares per reprendre el tema cercant noves fòrmules parlamentaries i les iniciatives més adients per aconseguir obrir al Congrés dels Diputats aquest debat.

Aquesta decisió transmet la idea de que no tothom és igual davant la llei. Tot sembla indicar que hi ha algun tipus de maniobra de llarg abast per mantenir la impunitat de Matas. Des d’EUIB no participarem d’aquest manteniment de la impunitat de l’ex president de les Illes.

Cal recordar que Matas és l’ex president d’un govern autonòmic amb més d’una dotzena d’alts càrrecs inmersos en casos de corrupció tan al propi govern com al Consell de Mallorca i l’Ajuntament de Palma

Així mateix, EUIB espera una reacció del PSIB-PSOE sobre la actuació del seu company de partit José Bono.

Repercussió a la premsa

dbalears http://dbalears.cat/actualitat/Balears/bono-rebutja-que-el-fiscal-general-en-doni-explicacions-al-congres.html

Bono rebutja que el fiscal general en doni explicacions al Congrés

Esquerra Unida havia sol·licitat que raonàs per què ha negat la pròrroga demanada per continuar investigant l’increment patrimonial de Jaume Matas

Efe | 14/07/2009 | Vistes: 88

El president del Congrés, José Bono, ha rebutjat la petició de compareixença del fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, per informar de la investigació sobre l'increment patrimonial de l'expresident del Govern de les Illes Balears Jaume Matas, argumentant que es tracta d'"un procés en curs". La Cambra explica que "no correspon al Congrés ni als seus membres el control del Ministeri Fiscal en relació amb aquests assumptes". La proposta en qüestió, respecte de la investigació iniciada per la Fiscalia Anticorrupció, havia estat presentada pel Grup Parlamentari d'IU (ERC-IU-ICV) i pel basc (EAJ-PNV), després de la decisió adoptada per Conde-Pumpido de no prorrogar sis mesos les indagacions sobre l'increment patrimonial de Matas.

A les Illes, Esquerra Unida mostrà ahir "indignació" pel fet que la presidència del Congrés hagi "bloquejat" la compareixença. La coordinadora d'EU a Palma,
Emylse Mas, es declarà molt "disgustada" per la resolució de Bono i assegurà que "els socialistes de les Balears, que tant han criticat la decisió del fiscal general de no permetre que el cas continuï endavant, n'haurien de donar ara explicacions". Mas afirmà que l'actitud de Bono transmet la idea que "no tothom és igual davant la llei i tot fa pensar que hi ha algun tipus de maniobra per mantenir la impunitat de Matas".

Així mateix, anuncià que la seva formació cerca ara quina és "la millor fórmula parlamentària" per replantejar la qüestió i obrir-ne un debat al
Congrés dels Diputats. A més, recordà que després d'haver-se sabut que hi ha un informe de la Guàrdia Civil segons el qual el patrimoni de l'expresident no es pot justificar pels seus ingressos, sembla evident que "és recomanable no aturar aquesta investigació i arribar fins al final".

Abc.eshttp://www.abc.es/agencias/noticia.asp?noticia=46911&titulo=EUIB%2C+indignada+por+rechazo+de+comparecencia+Conde-Pumpido+en+el+Congreso

13-07-2009 / 17:40 h

(Baleares) JUSTICIA-INTERIOR-SUCESOS

EUIB, indignada por rechazo de comparecencia Conde-Pumpido en el Congreso

Palma, 13 jul (EFE).- Esquerra Unida Baleares (EUIB) ha manifestado su "indignación" porque la Presidencia del Congreso ha rechazado su petición de comparecencia del fiscal general del Estado, Cándido Conde-Pumpido, para informar de la investigación sobre el incremento patrimonial del ex presidente Jaume Matas.

La propuesta de comparecencia sobre la investigación emprendida por la Fiscalía Anticorrupción había sido presentada por el grupo parlamentario de IU (ERC-IU-ICV) y el vasco (EAJ-PNV), tras la decisión adoptada por Conde-Pumpido de no prorrogar seis meses la investigación sobre el incremento patrimonial de Matas, como había solicitado la Fiscalía Anticorrupción de Baleares.

EUIB ha calificado el rechazo de la petición por parte de la Presidencia del Congreso de "bloqueo" y ha manifestado en un comunicado que "esta decisión transmite la idea de que no todo el mundo es igual ante la ley y todo parece indicar que hay algún tipo de maniobra de largo alcance para mantener la impunidad de Matas".

La formación ha anunciado que está buscando, junto al diputado Gaspar Llamazares, nuevas fórmulas parlamentarias para replantear esta cuestión y las iniciativas más adecuadas "para conseguir abrir en el Congreso de los Diputados este debate".

EUIB ha señalado en el comunicado que "Matas es el ex presidente de un gobierno autonómico con más de una docena de altos cargos inmersos en casos de corrupción, tanto en el propio Govern como en el Consell de Mallorca y el Ayuntamiento de Palma", durante la pasada legislatura.

La formación de izquierdas ha pedido "una reacción" del Partido Socialista de Baleares (PSIB-PSOE), "sobre la actuación de su compañero de partido José Bono", presidente del Congreso. EFE

 

Aixeca't....63

Marratxi | 08 Juliol, 2009 10:16

EL FISCAL SUPERIOR DE BALEARS ASSUMIRÀ EL CAS MATAS,

CONTRA ELS CRITERIS DELS FISCALS ANTICORRUPCIÓ

El fscal superior de Balears, Bartomeu Barceló, assumirà les diligències del cas

que investiga el patrimoni de l’expresident Jaume Matas (PP). Aquesta mesura,

que d’entrada facilita que no s’arxivi el cas, no compta amb l’aprovació dels

fscals anticorrupció, que volen transformar el cas en una denúncia explícita.

Ara doncs, és en mans del fscal superior de Balears ratifcar la decisió del Fiscal

general de l’Estat, Conde Pumpido, d’arxivar el cas, o de treslladar-ho al jutjat

de guàrdia per ser tramitat com una denúncia.

Per altra banda, sembla que Jaume Matas i el PP-Balear han insistit en què

Matas segueix “disposat” a donar les explicacions que siguin necessàries, així

que des d’EU convidam al PP-Balear a registrar en el Parlament una petició de

compareixença de l’expresident, amb caràcter voluntari.

PER A EU, L’INFORME DE GREENPEACE ENS CONVIDA A

CANVIAR DE MODEL DE DESENVOLUPAMENT A BALEARS

L’organització ecologista Greenpeace va presentar ahir el seu informe anual, en

el qual assenyala que a Balears existeixen almenys 14 espais naturals protegits

amenaçats, entre ells Ses Salines d’Eivissa, Cap Enderrocat (Llucmajor), Cap de

Cala Figuera (Calvià), Sa Dragonera (Andratx), S’Albufera (Muro), o l’àrea

marina de Punta Prima (Menorca).

Greenpeace ha comptabilitzat també a Balears 79 casos de corrupció

urbanística, amb 25 imputats, 18 d’ells càrrecs públics, és a dir, que hi ha una

relació directa entre la corrupció i l’urbanisme exagerat dels darrers anys.

També denuncien la forta pressió sobre els recursos, i els elevats indicadors de

consum energètic i d’aigua, fruit d’un model turístic i de desenvolupament que

hauria de canviar.

AVUI, REUNIÓ A EIVISSA ENTRE BLOCxMALLORCA I EIVISSA

PEL CANVI

Avui es reuneixen a Eivissa una delegació del BlocxMallorca i d’Eivissa pel canvi.

A la reunió participaran, per part d’EU, David Abril, coordinador interinsular, i els

companys d’Eivissa Joan Rubio i Miquel Ramon.

Es tracta d’una reunió de feina just a l’equador de la legislatura que vol reforçar

els llaços i la col·laboració ja existent entre les dues coalicions, i cercar

posicionaments comuns davant qüestions clau sobre les quals s’hauran de

prendre determinacions en els propers mesos, com la situació de Son Espases,

la corrupció, la llei de comerç o la llei del sòl. Per a EU és important “reforçar les

aliances d’esquerres, imprescindibles per posar la llavor del canvi al conjunt de

les Illes Balears”.

EUPV DEMANA REUNIÓ URGENT DE LA PERMANENT DE LES

CORTS VALENCIANES I EXIGEIX LA DIMISSIÓ DE LA DIRECTORA

D’INFORMATIUS DE C9

Davant la situació del president de la Generalitat Valenciana, un cop confrmat

que va rebre prebendes per part de diferents empreses privade, la diputatda

d’EUPV Glòria Marcos ha afrmat que la situació judicial en què es troba immers

el president de la Generalitat, “ha de tenir una resposta política quan abans

amb la seua dimissió immediata i amb la convocatòria de la Diputació

Permanent de les Corts per a que Camps a més comparega davant aquesta i

done explicacions”.

En el mateix sentit, Amadeu Sanchís, conseller d’EUPV a la Ràdio-televisió

Valenciana, considera que l’ens públic valencià “una vegada més, ha renunciat

al seu deure de oferir una informació veraç, plural i contrastada, tal i com

determina la llei de creació de l’ens públic, així com la defnició constitucional de

servei públic essencial. Sembla ser que per als responsables dels informatius de

televisió valenciana era molt més important oferir la roda de premsa en directe

de Soriano -actual màxim accionista del València CF- que donar abans complida

informació sobre la decisió de TSJ de continuar endavant amb la causa

d’imputat del president de la Generalitat i del secretari general del PP, Ricardo

Costa”. Cal recordar que els informatius públics d’ahir, al País Valencià, varen

obviar les informacions relatives a la situació de Camps, una situació davant la

qual el PP estatal i Mariano Rajoy romanen en silenci.

Aixeca't....62

Marratxi | 08 Juliol, 2009 10:12

CAS “SUBORNS A IB3”: MÉS RAONS PER NO TANCAR LA

INVESTIGACIÓ SOBRE MATAS

Quan fa pocs dies que el Fiscal General de l’Estat va decidir aturar la

investigació sobre el patrimoni de Jaume Matas (PP), apareixen nous testimonis

sobre pressumptes suborns a canvi de contractes a IB3 a l’anterior Govern. Per

a EU, es tracta de la demostració que no es pot donar “carpetazo” a aquest

cas d’investigació, quan a la investigació ja desenvolupada per la Guàrdia Civil a

instàncies de la Fiscalia Anticorrupció es sumen ara altres casos que de manera

directa o indirecta poden tenir a veure amb un patrimoni, el de l’expresident

del Govern, de difícil justifcació.

PER QUAN UN PLA “BICI-E”?

El Ministeri d’Indústria va anunciar ahir la dotació d’un Pla “Moto-E”, semblant al

ja engegat amb el sector de l’automòbil, però en aquest cas es tracta d’ajudes

a la compra de motocicletes i ciclomotors.

Des d’EU consideram que aquestes ajudes no serveixen per modifcar les

condicions que han generat la crisi econòmica i com a conseqüència d’aquesta,

la crisi del sector industrial i el de vendes. També creiem que des de les

Administracions públiques s’hauria d’apostar per fer competitiu el transport

públic i el transport no contaminant, especialment en bicicleta. És necesari,

doncs, un “Plan-E” per a les bicicletes, un pla que serviri per lluitar contra el

canvi climàtic, incentivar el sector i moure’s de manera responsable.

AVUI COMENCEN LES REBAIXES. DES D’EU RECOMANAM UN

CONSUM RESPONSABLE

Avui comencen les Rebaixes a Balears, una data que especialment en temps de

crisi, molta gent estava esperant per poder accedir a articles, especialment

toba, a un preu més baix de l’habitual. Els comerciants preveuen que les vendes

seran un 10% inferiors a les d’anteriors campanyes, una xifra que des d’EU no

ens sembla dramàtica si tenim en compte els indicadors associats a una

situació de recessió tècnica i on la gent té una tremenda incertesa sobre el seu

futur.

A pesar de tot, des d’EU volem aproftar per recomanar un consum

responsable: una de les refexions que ens hauria de motivar la crisi és que s’ha

de consumir allò que necessitem, i s’ha d’evitar comprar simplement allò que

ens entra pels ulls, moltes vegades pel seu baix preu com sol passar en les

rebaixes, encara que sovint no ho acabem fent servir. Cal recordar que les

nostres accions quotidianes, i particularment el consum, tenen repercusions

directes sobre el medi i afecten també les persones, per les seves condicions

de producció, per la qual cosa val la pena mirar d’on vé cada cosa, com està

feta, i quins són els seus impactes.

INGRESSAT JULIO ANGUITA PER PROBLEMES CARDÍACS

L’excoordinador general d’IU, Julio Anguita, va ser ingressat ahir a l’Hostpital de

Puerta del Mar, a Cadis, província on passava uns dies de vacances, per

problemes cardíacs. Després d’haver passat la nit en observació, sembla que

avui se’l donarà d’alta, ja que és fora de perill a pesar de les molèsties.

Des d’aquestes línies transmetem tot el nostre suport i força al company.

1 2  Segent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb