El Siurell de Marratx

Bloc que recull les propostes, actuacions, opinions i tot el relacionat amb IniciativaVerds-Marratx. Pots partiticipar al bloc amb els teus comentaris o envia un mail a l'adrea: marratxi@iniciativaverds.org VISITAU LA NOSTRA WEB http://marratxi.iniciativaverds.org

Aixeca't....29

Marratxi | 13 Maig, 2009 10:02

GOLF DE SON BOSC: UN ECOSISTEMA NO ES POT PROTEGIR “PARCIALMENT”

 Davant la revisió del Pla de Conservació de l’Orquídia de Prat (espècie protegida) presentat ahir per la Conselleria de Medi Ambient, i que preveu la delimitació d’una àrea dels terrenys de Son Bosc destinats a la construcció del camp de golf on la presència de l’Orchis palustris és significativa, des d’EU volem recordar que “els ecosistemes no es poden protegir parcialment, i que per moltes indicacions que doni la Conselleria, és impossible que el camp de golf no tengui cap mena d’impacte, ni sobre l’orquídia, ni sobre S’Albufera i altres espècies”. De bell nou, recordam a la Conselleria que és qui té la potestat de protegir Son Bosc.

PACTE PP-UM A LLUCMAJOR

El govern en minoria del PP després de la implicació d’ASI en assumptes de corrupció,  ja té un nou soci i una nova majoria, mitjançant un pacte PP-UM. Per a EU, “és normal que es facin pactes als municipis per assegurar majories estables, però per respecte als pactes que UM té a nivell de Palma, Mallorca i Balears potser era innecessari que Nadal anàs a beneir l’acte”. Finalment, des d’EU animam als partits d’esquerra a Llucmajor, i en especial al Bloc (el company Francisco González s’hi incorporarà en els propers mesos com a regidor de la coalició) a treballar perquè el 2011 sigui possible una majoria d’esquerres ampla a Llucmajor i S’Arenal que permeti rompre amb anys de caciquisme.

DEBAT SOBRE LA CRISI AL CONGRÉS: EL QUE FA FALTA ÉS FEINA I INGRESSOS, NO SUBVENCIONS AL CONSUM

El debat mantingut ahir al Congrés ha estat, en opinió d’EU, “un debat-espectacle bipartidista entre PP i PSOE, on hi ha hagut poc respecte a les propostes alternatives presentades per altres grups, com és el nostre cas”. Per a EU, “ZP ha tornat a treure la seva política de gestos d’esquerres, però sense continguts. L’absència de mesures per crear llocs de feina i millorar l’economia de les famílies ha estat la gran absent, i el PSOE, en una línia de política econòmica continuïsta, ha apostat més per mesures per incentivar el consum com les subvencions a la compra de cotxes i ordinadors, quan el problema és que la gent no té doblers per consumir, perquè està hipotecada o perquè no té feina o en cada vegada més casos, ni prestació d’atur”

.…I MENTRESTANT: TELEFÓNICA GUANYA 1.700 MILIONS D’EUROS EN EL PRIMER TRIMESTRE DE 2009

El debat d’ahir coincidia amb la presentació dels resultats de Telefónia de España SA, xifrats en 1.700 milions d’euros de benefici en el primer trimestre d’enguany, en opinió d’EU “un autèntic escàndol, quan són milers i milers les famílies que no arriben a final de mes i que en aquests moments no tenen cap tipus d’ingrés”.

“La presentació d’aquestes dades demostra que ni en les propostes del PP ni en les del PSOE des del govern central es contempla la redistribució de la riquesa, que cada cop està més mal repartida en el conjunt de l’Estat”. Per a EU, “no sols hi ha d’haver un salari mínim, sinó un benefici màxim, i a partir d’aquí una redistribució de la riquesa, més encara en moments de necessitats socials com l’actual”. 

SRI LANKA: ESPERANT LA “COMUNITAT INTERNACIONAL”

Centenars de morts esperen la intervenció de l’anomenada “comunitat internacional”, més enllà de la protesta de les NNUU despús-ahir per l’assassinat de devers 500 persones, la majoria civils, en una nova massacre perpetrada per l’exèrcit de Sri Lanka contra els Tigres Tamil, una comunitat separatista del país.

Només en els primers mesos d’enguany ja són més de 6.000 morts i 14.000 ferits en aquest conflicte, que a pesar de la seva gravetat no sembla ser una prioritat ni tan sols per als EUA. Des d’EU reclamam una força d’interposició que protegeixi la població civil i esperam que la incorporació per primera vegada dels Estats Units després de l’arribada d’Obama al poder a la Comissió de Drets Humans de les Nacions Unides serveixi per moure fitxa en favor de les víctimes d’aquest conflicte.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb