El Siurell de Marratx

Bloc que recull les propostes, actuacions, opinions i tot el relacionat amb IniciativaVerds-Marratx. Pots partiticipar al bloc amb els teus comentaris o envia un mail a l'adrea: marratxi@iniciativaverds.org VISITAU LA NOSTRA WEB http://marratxi.iniciativaverds.org

Aixeca't....27

Marratxi | 11 Maig, 2009 10:49

EU RESPON A ESTARÀS: ÉS LA GENT DEL SEU PROPI PARTIT LA QUE PLANTEJA QUE ESTAR A BRUSEL·LES I GOVERNAR EL PP BALEAR ÉS COMPLICAT

Davant les declaracions de la candidata del PP a les Eleccions Europees per Balears, Rosa Estaràs, qui ha afirmat que la resta de partits menyspreen el paper del Parlament europeu i de les eleccions europees, i que la seva inclusió entre els primers llocs de la llista que encapçala Mayor Oreja "no és cap fugida", des d’EU volem recordar a la líder del PP que no és sols EU o els altres partits, sinó molta gent dins el seu propi partir que "troba una obvietat que no es pot dirigir el principal partit de l’oposició i alhora complir amb els deures del Parlament europeu".

Per al candidat d’EU, David Abril, "serà interessant veure què respon Rosa Estaràs davant qüestions com la corrupció, que és un dels motius clau d’aquesta fugida".

EU CONSIDERA QUE L’ELIMINACIÓ DE L’OFERTA DE CAMPAMENTS D’ESTIU PER PART DE LA CONSELLERIA D’ESPORTS I JOVENTUT ÉS UN GREU ERROR

Des d’EU ens sumam a les crítiques del Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB), que dies passats va denunciar el retard en la convocatòria d’ajudes per a la realització de campaments i camps de treball adreçada a les entitats juvenils de Balears.

Per a EU, "no sols és un error el que denuncia el CJIB, sinó sobretot respondre que el Govern deixa de subvencionar campaments d’estiu i camps de treball per no fer la competència deslleial". "Això equival –segons EU- a dir que no es crearan més places sanitàries a Balears per no fer la competència a la sanitat privada, quan a més hi ha un Pla de Joventut que recull els temes de lleure i joventut com una prioritat".

EU ESPERA QUE EL CONGRÉS EXTRAORDINARI D’UM

SERVEIXI PER APORTAR ESTABILITAT AL PACTE

Davant la convocatòria d’un congrés extraordinari d’UM per al proper 11 de juliol, des d’EU esperam que aquest congrés "serveixi per aportar estabilitat al pacte". Segons Abril, "en les actuals circumstàncies el paper de Nadal posant en tensió el pacte a les diferents institucions feia difícil que aquesta situació es pogués perllongar per molt de temps". Per a Abril, "en temps de crisi la gent demana estabilitat, i no un estat d’incertesa permanent com al que ens té acostumats el Sr. Nadal, així que confiam en què a partir del mes de juliol canvïin les coses".

CRIDA DE L’ESQUERRA UNITÀRIA EUROPEA DAVANT LES ELECCIONS

Coincidint amb el Dia d’Europa celebrat dissabte, des d’IU s’ha fet púlbica la "Crida comú per a les Eleccions al Parlament Europeu", elaborat per 14 organitzacions polítiques d’11 Estats europees representades al Grup de l’Esquerra Unitària Europea/Esquerra Verda Nòrdica (GUE/NGL). El document, al qual podeu accedir a http://www1.izquierda-unida.es/doc/LLAMAMIENTO_ELEC_EUROPEAS_110409.pdf , està centrat en l’actual crisi econòmica global, "resultat de les polítiques neoliberals de la UE consagrades al Tractat i a l’estratègia de Lisboa, que promouen la lliure circulació de capitals sense regulació, la reducció de la inversió pública, l’explotació dels treballadors i treballadores europeus i la desregulació de les relacions laborals, així com l’impuls a la privatització dels serveis".

La crida es centra en les principals propostes comunes de les formacions d’esquerra alternativa i transformadora europea, i està estructurat en:

  1. 1. Una Europa amb treball i drets i per la millora de les condicions de vida dels treballadors/res i els pobles.
  2. 2. Una Europa de progressos econòmics i socials
  3. 3. Una Europa de democràcia, drets i igualtats, contra tota mena de discriminació
  4. 4. Una Europa que promogui la pau i la solidaritat amb tots els pobles del món
  5. 5. Canvi de rumb: una Europa diferent de cooperació, pau i progrés és possible!

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb