El Siurell de Marratx

Bloc que recull les propostes, actuacions, opinions i tot el relacionat amb IniciativaVerds-Marratx. Pots partiticipar al bloc amb els teus comentaris o envia un mail a l'adrea: marratxi@iniciativaverds.org VISITAU LA NOSTRA WEB http://marratxi.iniciativaverds.org

Aixeca't 25

Marratxi | 07 Maig, 2009 10:31

S’ALBUFERA: SI LA CONSELLERIA DE MEDI AMBIENT VOL PROTEGIR S’ALBUFERA, S’HAURÀ DE QÜESTIONAR EL GOLF DE SON BOSC I RECOLZAR EL TRAÇAT DEL TREN A ALCÚDIA DE LA CONSELLERIA DE MOBILITAT

Davant el 21è aniversari de la declaració de S’Albufera com a Parc Natural, el primer de les Illes Balears, el conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt (UM), va afirmar que és ben necessari  i que és voluntat de la seva Conselleria protegir aquest espai emblemàtic.Des d’EU volem recordar que és en mans de la Conselleria de Medi Ambient frenar (amb la seva informació negativa) el projecte de Golf de Son Bosc (Muro), en el llindar del Parc Natural de S’Albufera. I que el traçat propostat per la Conselleria de Mobilitat (Bloc) per fer arribar el tren a Alcúdia, és rebutjat pel batle del municipi, Miquel Ferrer (UM), que s’estima més que passi per S’Albufera, independentment del seu impacte. Per tant, “no ens queda altra que demanar al UM i al Conseller en qüestió coherència en les seves actuacions i propostes”.  AFGANISTAN: “BOMBARDEIG INVOLUNTARI”, UN NOU CONCEPTE DEL CRIM ORGANITZAT INTERNACIONALFa unes hores, un “bombardeig involuntari” tal i com ha estat anomenat per la secretària d’Estat nord-americana, Hillary Clinton, ha causat la mort de més de 100 persones, la major part d’elles civils innocents, a Afganistan.Per a EU, un nou crim a afegir a la llarga llista d’actuacions improcedents i inútils, perquè després de tots aquests anys ni a Afganistan ni a Iraq ha millorat la situació, i es succeeixen les morts de gent innocent. I tota una mostra de cinisme per part del govern dels EUA, una nova decepció per a l’Obamania. L’AFANY DE LUCRE DE LA SGAE NO TÉ LÍMITSPerò no es sols la banca la que persegueix el lucre, també ho és la Societat General d’Autors i Editors (SGAE), denunciats aquesta setmana per pretendre cobrar els drets d’autor de la música que va sonar en el transcurs d’un concert benèfic. La SGAE, que llavors ha intentat tapar el tema amb una donació apart a la família que organitzava el concert, és per a EU “una organització que fàcilment cau en l’abús amb l’excusa dels drets d’autor i un instrument dels lobbies de la propietat cultural: així ho demostra el pagament del canon digital, aconseguit gràcies al govern de l’Estat i la pressió d’aquesta organització, pel qual pagam un impost “revolucionari” no per allò que feïm, sinó pel que es pogués fer o cometre”. UNA BANCA PÚBLICA, LA SOLUCIÓ PER FRENAR LA FALLIDA FAMILIAR I DE LES PETITES EMPRESES A BALEARS (I ARREU)Ahir es varen fer públiques les dades sobre les fallides (concurs d’acreedors) de famílies i empreses a Balears corresponents al primer trimestre de 2009, que apunta a un augment molt substancial en relació a les mateixes dades de l’any passat. Per a EU, “és obvi que els bancs i les caixes persegueixen el lucre en primer terme, i en segon terme també, i que els importa poc els efectes de la crisi econòmica sobre les persones i el teixit productiu. Moltes d’aquestes fallides s’han produït per la manca de liquidesa i de crèdit (en el cas de les empreses i autònoms) o per impagament de les hipoteques (en el cas de les famílies)”. Només una banca pública que posi les persones (i no l’afany de lucre) en primer terme, amb prèstecs a baix preu i facilitats de pagament, així com crèdits blans immediats per a les petites empreses farà que es modifiqui aquesta tendència, segons EU.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb