El Siurell de Marratx

Bloc que recull les propostes, actuacions, opinions i tot el relacionat amb IniciativaVerds-Marratx. Pots partiticipar al bloc amb els teus comentaris o envia un mail a l'adrea: marratxi@iniciativaverds.org VISITAU LA NOSTRA WEB http://marratxi.iniciativaverds.org

AIXECAT AMB EL PEU ESQUERRE! , EL BUTLLET MATINER DEU

Marratxi | 29 Abril, 2009 10:49

 

Divendres 24 de abril de 2009 // Núm. 17AIXECA’T AMB EL PEU ESQUERRE!’                             El Butlletí matiner d’EU

FINA SANTIAGO: “NO EM PUC CREURE QUE UN PARTIT MODERN I DEMOCRÀTIC ESTIGUI EN CONTRA DEL RECONEIXEMENT DE DRETS SOCIALS I UBJECTIUS”Davant l’amenaça del PP de votar al Parlament contra el projecte de Llei de Serveis Socials de Balears, impulsat des de la Conselleria d’Afers Socials, Fina Santiago ha afirmat que “no em puc creure que un partit modern i democràtic estigui en contra del reconeixement de drets socials i subjectius”.Cal recordar que la Llei de Serveis Socials defensada per Santiago (Bloc, EU) és una de les propostes legislatives més avançades de l’Estat, amb el reconeixement de drets bàsics amb caràcter subjectiu com l’alimentació, el vestit i un sostre.

Santiago ha recordat també al PP que primer es reconeix el dret i llavors es parla del pressupost, i que evidentment aquesta llei s’ha de dotar econòmicament, si més no des d’una perspectiva d’esquerres. Però a EU, el reconeixement d’aquests drets és una primera gran passa per a la ciutadania de les Illes Balears, independentment de la seva condició social, perquè amb la crisi econòmica estam veient com famílies de classe mitjana estan passant a ser demandants dels serveis socials.

 EU: LES BAIXES PENSIONS A LES BALEARS SÓN UN DELS DANYS COLATERALS DEL NOSTRE MODEL ECONÒMIC. Per a EU , que les pensions mitjanes estiguin a Balears un 10% per davall de la mitjana espanyola han de ser una preocupació “tan important com estar per davall de la mitjana en finançament”, però sobretot “un recordatori de què quan parlem de redreçar l’economia i el model econòmic, aquesta ha de ser una prioritat”.Segons EU, a Balears les pensions són més baixes que a la resta de l’Estat perquè els treballs lligats a condició insular i interinsular de les Balear l’hoteleria i els serveis són massa sovint temporals i precaris, i això es reflecteix en les contractacions.Fa anys que EU proposa (a més de mesures contra l’estacionalitat en general) que els treballadors i treballadores fixos discontinus a Balears tenguin un règim especial de cotització a la Seguretat Social, de manera que les seves pensions no en surtin perjudicades a l’hora de la jubilació.FINANÇAMENT AUTONÒMIC: ESPERAM A VALORAR COMPROMISOS CONCRETSDavant la visita demà a Balears del nou Ministre de política territorial, des d’EU “no tenim més expectatives que la dels compromisos concrets per situar-nos en la mitjana de l’Estat. A partir d’aquí podem començar a parlar de justícia”.No obstant, des d’EU recorden que no sols per a les qüestions que tenen a veure amb el finançament, sinó amb altres, com el transport o les inversions, des de l’Estat sempre s’hauria de tenir present la s, que sempre ens situa en condicions desavantatjoses davant la resta de Comunitats, incloses les Canàries que també tenen un tractament preferent.Des d’EU critiquem que “a Espanya el nou model de finançament s’està construint des del centre cap a la perifèria, amb negociacions bilaterals entre el govern central i cada una de les comunitats autònomes, i no des d’un debat horitzontal i obert amb la participació de tothom”.Finalment, recordam que des d’EU proposem un model de concert econòmic solidari  amb la resta de l’Estat semblant al basc, “d’acord amb una proposta d’Estat federal de lliure adhesió”. 

Caf per la llengua a Marratx

Marratxi | 24 Abril, 2009 17:50

US VOLEM CONVIDAR A TOTES I TOTS els marratxiners i marratxineres que de tant en tant ens llegiu, que dimarts 28 a les18,O0 , vingueu a fer un cafè per la llengua a la plaça de Sa Cabaneta devora la Casa de la Vila.

Amb Obra Cultural Balear, la Plataforma ciutadana gent de Marratxí, els partits polítics PSIB-PSOE, Esquerra Unida-Els Verds de Marratxí, Esquerra republicana de Marratxí, i PSM de Marratxí, i molta gent ,AMIPAS  de diversos centres escolars nostres, i Associacions de Veïns i veïnes de diversos nuclis, ens trobarem per mostrar al nostre batle, Sr. José Ramón Bauzá que la campanya del PP en contra del català no tindrà suport de la immensa majoria dels marratxiners i marratxineres.

US ESPERAM, parlarem, i compartirem conversa i reivindicació.

 

Rebuig d'Es Pla de na Tesa a uns aparcaments a Can Membre

Marratxi | 19 Abril, 2009 18:54

Dissabte llegírem la notícia al DM. Una reunió ben nombrosa de veïns i veïnes d'Es Pla de na Tesa rebutjaren la construcció d'un aparcament al solar de Can Membre. Sembla que el regidor de contractació Sebastià Frau debaté defensant aquest projecte.NI els comerciants el defensaren, diu la crònica.

La veritat és que la participació ciutadana no pot ser "informar" quan la decisió ja està presa, la participació consisteix en escoltar abans i fer el projecte amb consens amb els afectats. La dreta conservadora del PP mai ha cregut amb la participació, i els fets ho demostren dia a dia. Al nostre Consistori, amb majoria absoluta, dirigit pel Batle Sr Bauzà això de la participació no ho entenen, i per això, no saben exercitar-la.

Ni escolten , ni volen conèixer l'opinió dels marratxiners i marratxineres... NO tenim tants espais verds com per desaprofitar una plaça nova, i no entenen que el domini del cotxe particular va en detriment del transport públic.

No ho entenen, per ells el desenvolupisme exagerat del seu mestre Jaume Matas ja els va bé.

NO podem permetre més asfalt, més ciment, més cotxes ...ja en tenim prou al nostre poble.

 

Salut i Repblica!

Marratxi | 14 Abril, 2009 12:00

Avui 14 d'abril us convidam , en l'aniversari de la II República, al concert de divendres 17 a l'Auditòrium. Convoquen, Associació Memòria Històrica de Mallorca, Obra Cultural Balear i Memorial Democràtic.

L'anuncien per TV3 ja que es celebra el dijous 16 a Barcelona, i el dvendres 17 a Palma.

Us esperam.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb