El Siurell de Marratx

Bloc que recull les propostes, actuacions, opinions i tot el relacionat amb IniciativaVerds-Marratx. Pots partiticipar al bloc amb els teus comentaris o envia un mail a l'adrea: marratxi@iniciativaverds.org VISITAU LA NOSTRA WEB http://marratxi.iniciativaverds.org

La crisi s seriosa

Marratxi | 25 Gener, 2009 11:03

Hem començat l'any nou amb festes de cap d'any, i amb l'agressió a Gaza els dies previs a la presidència de Barak Obama dels EUA.

Hem participat a les mobilitzacions, manifestacions i marxes en solidaritat amb el poble palestí, han passat les festes de Sant Antoni i de Sant Sebastià... i la crisi és seriosa.

A Ciutat estan acostumats a veure indigents que dormen als caixers automàtics dels Bancs i Caixes, aquest hivern és especialment fred i les nits molt llargues. També ha arribat a Marratxí, i hem vist gent dormint al carrer a algun nucli nostre.

No només és una crisi financera,és una crisi econòmica amb totes les característiques clàssiques. I nosaltres tenim una economia basada en el turisme i poqueta indústria. És molt seriós que Krafft tanqui El Caserío a Menorca, darrera hi van no només les treballadores i els treballadors, hi van també els productors de llet , les ramaderies que venien la producció a aquesta multinacional. És seriós també el tancament de Futura, la crisi d'Spanair, el tancament de Buades-Teka a Binissalem... què ens queda?

Hem de tornar a parlar de canvi de model, de diversificar la nostra economia... els treballadors i les seves famílies d'Europa vindran aquest estiu?

Cal estudiar prou bé les causes i les sortides a la crisi.

No basta en contenir el consum, hem de trobar feina en condicions, no a l'economia submergida -doblers en negre- que després no deixa la cotització per al futur, hem de posar fil a l'agulla no només els sofridors de sempre, també els grossos que fins ara han tingut beneficis suficients que els han permès invertir fora d'aquí. Ara han de tornar a invertir aquí i pensar amb la gent no només amb els resultats i els beneficis.

dissabte a lloc!

Marratxi | 21 Gener, 2009 11:58

Yes we can??

Marratxi | 20 Gener, 2009 22:26

el pais20/01/09

2009

Marratxi | 07 Gener, 2009 12:23

nota de premsa

Marratxi | 05 Gener, 2009 11:51

A continuació us adjuntem nota de premsa d'Esquerra Unida amb motiu de la Roda de Premsa que ha tengut lloc avui matí al local.

El motiu és denunciar la situació de desampar crític que pateixen centenars d'immigrants a les Illes als que no se'ls està reconeixent el seu dret al cobrament de la prestació d'atur. Tot per una inoperància, desconeixement de la llei i descoordinació de les Administracions implicades: SOIB, INEM, Oficina d'Estrangers i Ministeri de Treball i Immigració. Hi han intevingut Aina Díaz, Responsable de Polítiques Sectorials d'EU, Jaime Zambrano, Responsable de l'Àrea d'Immigració d'EU, Cheikh Ndayahe, President Associació de Senegalesos (YAPO)i Carlos Martini, Representant Sindical.

Feu clic sobre el titular a continuació per seguir l’hipervincle.

ESQUERRA UNIDA DENÚNCIA LA SITUACIÓ DE DESAMPAR CRÍTIC QUE PATEIXEN CENTENARS D’IMMIGRANTS DE LES ILLES AL QUE NO SE’LS ESTÀ RECONEIXENT EL SEU DRET AL COBRAMENT DE LA PRESTACIÓ D’ATUR

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb