El Siurell de Marratx

Bloc que recull les propostes, actuacions, opinions i tot el relacionat amb IniciativaVerds-Marratx. Pots partiticipar al bloc amb els teus comentaris o envia un mail a l'adrea: marratxi@iniciativaverds.org VISITAU LA NOSTRA WEB http://marratxi.iniciativaverds.org

Una reuni ben interessant

Marratxi | 28 Novembre, 2008 09:15

Ahir a la Sala de Plens de l'Ajuntament nostre, hi hagué la reunió de presentació de l'Agenda 21 Local amb el Conseller de Cooperació Local del Consell de Mallorca, en Miquel Rosselló, la tècnica de l'observatori de polítiques locals Neus Truyol, i el Regidor de Medi Ambient,  Sr. Coll, ja que el Batle vingué a la presentació i tot d'una ens deixà ja que tenia una altra reunió.

Hi havia molta gent , de la Plataforma Gent de Marratxí, de l'AV d'Es Pont d'Inca, de Sa Cabaneta, el regidor del PSOE Sebastià Alou, i altres veïnades i veïns ,de Consell, d'altres nuclis.

L'exposició de na Neus Truyol sobre tot el procés de l'Agenda 21 local a Mallorca, i ens donaren una publicació on s'analitza aquest i la realitat diferent de cada municipi. També coneguérem que hi ha 45 centres escolars que fan l'Agenda 21 Escolar, entre ells el Blanquerna nostre.

El debat fou molt ric, sobre la necessitat de conjugar per una banda l'acció política des del govern municipal, per una altra la participació ciutadana i els tècnics i tècniques finalment . El nostre poble el procés és desigual. S'inicià fa anys, amb una empresa de consultoria, es feren dues reunions a La Salle d'Es Pont d'Inca, i a la tercera que ja no hi havia gent, ja no s'ha tornat a reunir. El regidor de medi ambient és l'encarregat però no en sap res la regidora de Participació ciutadana, una contradicció evident que explica que ahir hi hauria d'haver molta gent , si s'hagués convocat també des de l'Ajuntament.

El regidor es comprometé a posar-ho en marxa. Els marratxiners i marratxineres que érem allà també manifestàrem la voluntat decidida de participar i promoure trobades per fer arribar les propostes.

Un camí que hem de recórrer per tal de fer de Marratxí un municipi sostenible. No serà fàcil, ja tenim molta destrossa feta, però la voluntat i les ganes hi són.

En sortir ens trobàrem amb la sorpresa d'una mostra "soparet" del Comerç Just. Amb un refresc i una panadeta solidària ens encalentir una mica per tornar cap a casa amb ganes de continuar.

 

Agenda 21 local a Marratx

Marratxi | 18 Novembre, 2008 23:31

        Bon dia a tothom,  El Departament de Cooperació Local del Consell de Mallorca vos convida a participar a la presentació i debat de la situació actual de l’A21L als nostres municipis i com impulsar la participació en aquest procés, el proper dia 27 de novembre a les 19’30h. a La Sala de Plens de l’Ajuntament de Marratxí (C/Oleça, 66 de Sa Cabaneta). Convidam a:-   Responsables polítics dels ajuntaments en matèria d’A21L i/o participació.-                             Responsables tècnic dels ajuntaments en matèria d’A21L i/o participació.-                             Empreses consultores que gestionen l’A21L a alguns municipis.-                                   Entitats locals de la zona.-         Entitats de caràcter insular.-                                    Ciutadans i ciutadanes interessades en l’A21L del seu municipi. Aquesta trobada forma part d’un pla de difusió de l’A21L i de crear propostes per dinamitzar la participació.  Vos convidam a participar a aquest acte i aportar el vostra punt de vista i les vostres idees per reforçar i posar en valor la participació en la gestió pública. En aquest mateix sentit estem treballant per fer un pla de participació d'A21L, però consideram essencial fer-lo de forma participada, tenint en compte les perspectives i iniciatives de totes les persones que teniu interès en l'A21L. Així s'inicia un procés de debat públic sobre l'A21L i la participació.  Consideram important iniciar un debat públic sobre la participació, els espais i les formes de participar de la ciutadania en l’espai polític. Per aquesta raó, el departament inicia un procés participatiu i obert per a trobar les millors estratègies col·lectives per que les dinàmiques de participació ciutadana s’incorporin a la gestió política. És important gestionar i prendre decisions de forma participada, tenint en compte les entitats del territori. 

No dubteu a posar-vos en contacte amb noltros per qualsevol qüestió .

   Miquel Rosselló del RosalConseller de Cooperació Local del Consell de Mallorca.

COVA DE SON CAULELLES

Marratxi | 03 Novembre, 2008 13:13

La comissió d'Urbanisme i Patrimoni dell Consell de Mallorca acordà la delimitació de la zona de protecció de l'ertorn de la Cova de Son Caulelles, ja que dins l'esmentada delimitació no es podran tramitar llicències municipals de parcel.lació, edificació o enderrocament.

La Cova de Son Caulelles, pretalaiòtica, va ser declara B.I.C. l'any 1966. Des de les horescap institució havia donat cap passa per garantir la seva protecció. Ni tan sols després de l'aprovació de la llei de Patrimoni Històric de 1998 que obliga a delimitar àrees de protecció als Bens D'Interès Cultural. Ara , el govern progressista del Consell De Mallorca ha aprovat aquesta mesura. Hem de recordar que fa anys aquesta ha estat una reivindicació ciutadana, per això, expresam la nostra satisfacció

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb