El Siurell de Marratx

Bloc que recull les propostes, actuacions, opinions i tot el relacionat amb IniciativaVerds-Marratx. Pots partiticipar al bloc amb els teus comentaris o envia un mail a l'adrea: marratxi@iniciativaverds.org VISITAU LA NOSTRA WEB http://marratxi.iniciativaverds.org

Simulacre d'Agenda Local 21

Marratxi | 31 Octubre, 2008 17:59

L'Agenda Local 21 que es va aprovar la legislatura passada al nostre municipi  no és més que un simulacre.  Després d'un procés d'elaboració, que no va aconseguir implicar el teixit associatiu de Marratxí, es va elaborar un document de Pla d'Acció que possava les  bases de les actuacions que s'havien de desenvolupar per fer del nostre poble un minicipi social i medioambientalment sostenible.

Malgrat la mancança total de participació en tot el procés, cosa bàsica quan parlam d'Agenda Local 21, es document de Pla d'Acció que es va aprovar en plenari, amb el vot a favor de tots els grups municipals, marcava una série d'actuacions que s'havien de realitzar de forma inmediata. Una de les més importants és la Constitució del Fòrum Ciutadà de l'agenda local 21, un espai de trobada entre associacions, ciutadans i representants politics, per fer el seguiment al desenvolupament de le saccions del Pla.

Han passat més de dos anys i no s'ha fet cap passa en aquest sentit , és més, en el plenari del setembre passat el batlle va reconèixer que no estaven en condicions de convocar-lo. Ha quedat més que demostrat que el Partit Popular no creu en la Participació Ciutadana ni en el desenvolupament sostenible del nostre minicipi.

Un impuls al transport pblic de Marratx

Marratxi | 31 Octubre, 2008 17:18

A un municipi tan dispers territorialment com Marratxí, el transport públic ha d'abordar-se com una qüestió global i posant en marxa tots els recursos de què es disposen, no només a nivel municipal, sinó també conjuntament amb altres administracions. Esquerra Unida-Els Verds de Marratxí proposa aborar el tema del transport públic des de tres línies d'actuació:

1-Constitució d'un Consorci de transport públic que abasti tots el municipis de la Badia de Palma, tenint l'Ajuntament de Ciutat com a centre del mateix. Ampliar  tres  linees de l'EMT perquè penetrin dins el nostre municipi, la linea 3 que arriba fins el Pont d'Inca que ho fes fins el Figueral, la línea 11 de sa Indioteria fins ala Garrovers i la línia 14 de Son Ferriol fins el Pla de na Tesa.

2-El sistema d'autobusos llançadora que connecten les estacions del tren amb el nuclis més allunyats és una bona idea que requereix més freqüències perquè sigui efectiva.

3-Un altra assignatura pendent és la connexió amb l'Hospital de Son Llàtzer. aquest servei essencial la de garantir l'Ajuntament a tota persona que habiti al nostre poble.

Tres eixos ben senzills si hi ha intencions de que el nostre municipi funcioni. O no?

Qu passa a la fbrica de Ses Garroves?

Marratxi | 26 Octubre, 2008 19:11

Aquests dies hem vist unaporta de la fàbrica de Ses Garroves d'Es Pont d'Inca, que queia en terra. Una barrera de la Policia Municipal protegia als vianants. Ara, en bon diumenge, veim com han llevat les dues portes de ferro... què passa?

Des d'Esquerra Unida-Els Verds fa anys que estam reclamant una actitud ferma per part de l'Ajuntament per tal de demanar al Consell la Declaració de BIC en el sentit d'edificis industrials, com el cas dels edificis de l'estació d'es Tren de Palma per tal de protegir el conjunt del solar de l'avinguda Antoni Maura d'es Pont d'Inca.

 Què dirà ara el batle?

És ben urgent la seva protecció i conversió en conjunt com a centre cultural, som un dels pocs pobles de tota l'illa que no tenim un sol teatre...

Esperem que entre tots ho puguem aconseguir, haurem de fer una campanya ciutadana per aconseguir una mica de sensibilitat del PP a l'Ajuntament?

Ms barra que en Belmonte, deien les padrines!

Marratxi | 09 Octubre, 2008 20:08

Més barra que el Belmonte, deien les nostres padrines quan volien dir que una persona tenia molta "cara", o molt de morro, o molta barra en bon mallorquí.

Això és el que ens motiva la lectura de la notícia d'avui de la premsa, que expliquen amb foto inclosa que el Batle Sr Bauzà inaugura un pont per facilitar l'accés a l'abaixador del tren del polígon, i de l'institut de secundària.

El claustre de professors va demanar oficialment una il·luminació correcta d'aquest accés per als adolescents que acaben les classes nocturnes...

"L'han inaugurat" com a novetat, reparant el paviment, i sense llum!!

Què diu el senyor batle?

Barra, això és el que diu la gent usuària del tren, de l'institut...

No vulgui fer-se fotos fàcils i solucioni els problemes reals dels nostres joves.

LLàstima que s'hagi distribuït ja el nostre Siurell de tardor, perquè mereix una bona portada amb caricatura del Batle.

Ah! en Belmonte era un torero molt famós que era bif, que tenia molta barra.

Ja ens enviareu els vostres comentaris!

Ha sortit EL SIURELL DE TARDOR

Marratxi | 04 Octubre, 2008 08:31

Ja ha sortit el nostre butlletí EL SIURELL en paper, i corresponent a la tardor.

Hi trobareu el nostre comunicat de la conservació de la cova de Son Caulelles, i també un interessant article sobre el transport a Marratxí, com sabeu , tinguérem amb nosaltres el Conseller de Mobilitat Gabriel Vicens el divendres 19 amb un pa amb oli a Es Pont d'Inca.

Aquests dies l'estam distribuint a Bars, biblioteques, papereries, etc, de tots els nuclis del nostre poble.

A més de la nostra cita amb el Blog també no oblidam que hi ha molts marratxiners i marratxineres que esperem el nostre butlletí en paper...

Esperam les vostres opinions i suggerències.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb