El Siurell de Marratx

Bloc que recull les propostes, actuacions, opinions i tot el relacionat amb IniciativaVerds-Marratx. Pots partiticipar al bloc amb els teus comentaris o envia un mail a l'adrea: marratxi@iniciativaverds.org VISITAU LA NOSTRA WEB http://marratxi.iniciativaverds.org

EL CONSELL DE MALLORCA ACORDA LA DELIMITACI DE LENTORN DE PROTECCI DE LA COVA DE SON CAULELLES DE MARRATX.

Marratxi | 16 Setembre, 2008 08:46

  

  

Esquerra Unida – Els Verds de Marratxí expressen la seva satisfacció pel fet que la Comissió d’Urbanisme i Patrimoni Històric del Consell de Mallorca ha aprovat, avui,  la delimitació de la zona de protecció de l’entorn de la Cova de Son Caulelles en un radi de 35 metres al voltant de la mateixa.  Aquesta és una passa més en la protecció de la Cova de Son Caulelles, ja que dins l’esmentada delimitació no es podran tramitar llicències municipals de parcel·lació, edificació o enderrocament.  L’esmentada Cova de Son Caulelles, pretalaiòtica, va ser declarada BIC- Bé d’Interès Cultural- l’any 1966 . Des d’aleshores cap institució havia donat cap passa per garantir la seva protecció. Ni tan sols després de l’aprovació de la Llei de Patrimoni Històric de 1998 que obliga a delimitar àrees de protecció als Béns d’Interès Cultural. Ha estat ara amb el nou Govern progressista del Consell de Mallorca que finalment ha aprovat aquesta mesura. Hem de recordar que des de fa anys aquesta ha estat una reivindicació ciutadana molt sentida a tot el poble, per això mateix avui és un dia de satisfacció per a molts de marratxiners i marratxineres.  Però no cal oblidar que aquesta important mesura suposa una protecció urbanística de la Cova, però no que es mantingui neta, digna i amb condicions adients per ésser visitada, cosa que ara no passa.  L’Ajuntament  té l’obligació d’assegurar aquestes condicions mínimes , demandades des de fa molts anys pels ciutadans i  ciutadanes. El deplorable estat de conservació de la Cova de Son Caulelles continua essent una vergonya.   Cal que el Consistori  adquireixi els terrenys i faci un projecte d’embelliment i protecció de la mateixa, que permeti el manteniment digne i la visita de tots els marratxiners i marratxineres, i ciutadanes i ciutadans mallorquins que la vulguin conèixer. És vergonyós que el nostre Ajuntament continuí mantenint en un estat deplorable un Bé Patrimonial del nostre municipi. No pot passar més temps sense que es solucioni aquest problema.  Marratxí 15 de setembre del 2008

 

Comenam les tertulies

Marratxi | 12 Setembre, 2008 21:42

   
Divendres dia 19 de setembre, a les 21h ,EsquerraUnida-Verds de Marratxí hem organitzat una trobada per acabar l'estiu. Aprofitant les darreres tomàtigues gustoses i la quantitat de problemes que tenim al poble menjarem i parlarem una estona amb el nostre Conseller de Mobilitat del Bloc Biel Vicens.
 És un bon començament "de curs" per posar-nos les piles.. 
 Ens reunirem al cafè de Can Balo,al final del c/son llàtzer del Pont d'Inca.
 Un pa amb oli amb una canyeta/vinet/aigua : 10€ per persona.
 
confirmar assistència abans de dimecres,17/09. hem de reservar les places.
--


dpt comunicació
esquerraunida.marratxi@gmail.com

Adu Pepe , adu Maria

Marratxi | 10 Setembre, 2008 15:58

Aquest cap de setmana hem perdut dues persones molt estimades per l'organització d'Esquerra Unida de Marratxí.

En Pepe Jiménez, un company d'Es Pont d'Inca però que durant anys va tenir un taller de reparació de mobiletes i bicicletes a Es Pla de Na Tesa. També fou un gran jugador de petanca, a Can Gaspar d'Es Pla.En tancar el taller va continuar jugant a petanca a les pistes de devora el torrent gros, d'Es Pont d'inca, fins que la dedicació a la malaltia de la seva dona li donava poc temps per trobar-se amb els amics.

Treballador de Can Buades, coneixia prou bé la duresa de les condicions laborals de la postguerra a la nostra illa. Treballà també a la fàbrica de les Garroves.Compaginava tots els treballs que podia per tirar endavant una família.

Na Maria la seva companya, afable, treballadora, que es feia estimar per les persones que la tractaven, patí la llarga malaltia d'Alzheimer en els darrers anys de la seva vida.

Ahir mateix publicàrem una esquela a la Última Hora per reconèixer la seva dedicació i el seu compromís a la lluita per millorar les condicions de vida de les persones, per aconseguir una societat més justa, més igual, més solidària.

Els enyorarem, i el seu record ens acompanyarà.

Esquerra Unida de Marratxí

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb