El Siurell de Marratx

Bloc que recull les propostes, actuacions, opinions i tot el relacionat amb IniciativaVerds-Marratx. Pots partiticipar al bloc amb els teus comentaris o envia un mail a l'adrea: marratxi@iniciativaverds.org VISITAU LA NOSTRA WEB http://marratxi.iniciativaverds.org

Festa de l'esquerra

Marratxi | 28 Agost, 2008 10:38

cartell convidada de las festa de l'esquerra de l'any 2008 al molinar de palma

Una setmana trista i un final d'estiu

Marratxi | 28 Agost, 2008 07:15

Aquesta setmana ha estat trista per a tots els marratxiners i marratxineres.  A l'accident de l'avió de Madrid cap a Gran Canària hi anava un company i amic marratxiner. El nostre condol més sentit cap a la seva companya la metgessa pediatra Marisol i a la seva família, i amics i amigues, companys de feina al Centre de Salut Martí Serra d'Es Pont d'Inca.

S'acosta el final d'estiu, el primer de setembre sembla que tot torna a la normalitat... de fet l'estació no acaba aquest dilluns, encara hi ha gent que gaudirà de vacances però tira a tira les vacances acaben, en general, amb el mes d'agost.

La primera setmana de setembre tindrem les festes de Sa Cabaneta, i la festa d'Esquerra Unida-Els Verds del Molinar, que abans es feia pel juliol se celebrarà el dia 6 dissabte.

Haurem de preparar, passades les festes, amb ganes la represa del bon fer polític. Un seguiment de les tasques de l'Ajuntament, una proposta alternativa de part nostra, una proposta engrescadora per sumar els esforços de l'esquerra al nostre poble.

Ben prest tindrem un nou Siurell per a repartir entre els nostres nuclis de població, esperam les vostres suggerències.

 

 

 

 

I la corrupci ara t nom de Jove

Marratxi | 19 Agost, 2008 14:52

No ens mancava d'altra! ara , en la segona setmana d'agost hem conegut, gràcies a una tasca immillorable dels Fiscals anticorrupció, una nova trama de corrupció del PP.

Ho sabíem perquè havia sortit a la premsa que el Director de Joventut del PP, en temps del govern Matas, havia gastat els doblers públics de mala manera. També sabíem que Turisme Jove era un cau on s'havien fet tota mena de corrupcions... però allò més sorprenent, enmig de les vacances, és el fet que la Fiscalia hagi iniciat els tràmits per destapar tots els embulls. A la presó un, altres amb llibertat sota fiança, la trama al descobert i cada dia més informació fins on arribaven ...viatges, lloguers, obres, comissions.

I la Consellera responsable dient que "jo no sabia res"... qui s'ho creu? i el responsable de la Consellera, el Sr Matas a Miami, "no vull dir res"...

Enhorabona als Fiscals, enhorabona a la policia, als jutges ...

Ara se sap que també a Menorca furtaren doblers, apart de les calderetes amb doblers públics.

Ens fa vergonya veure que les notícies de Balears són la corrupció, com a Màlaga o Marbella, però aquí no un Gil i Gil, sinó un PP amb totes.

I na Rosa Estaràs, i el Secretari General Sr Estarelles, silenci? I el vicepresident, Sr Bauzà de Marratxí, també silenci...

Fins quan ?

Ja llegim alguns comentaristes de dretes que clamen dient que en temps d'en Cañellas no hauria passat... Perquè ho feien més fi? El túnel de Sóller va ser el final del President del PP.

Els joves del PP, que tant en sabien ara resulten que feien tot això perquè creien que ho feia tothom, i no passaria res.

No tots som iguals, el PP se'n duu la matrícula d'honor en corrupció, i molta gent ho veu  ben clar.

LA COGESTI DELS AEROPORTS, UNA DEMANDA UNNIME DE LA NOSTRA SOCIETAT

Marratxi | 11 Agost, 2008 09:19

El Consell de Ministres va prendre una decisió, fa un parell de setmanes, que un altre cop menyspreava doblement les demandes de les nostres Illes.

 

M’estic referint a l’acord de promoure la cogestió dels aeroports de Madrid i Barcelona, deixant fora el de Son Sant Joan. Som molts els que ens demanem perquè el PSOE, si va votar favorablement l’Estatut d’Autonomia, que contemplava aquesta mesura, conjuntament amb el PP i altres grups del Parlament espanyol perquè ara posa pegues a l’hora d’aplicar-la.

 

L’experiència ens demostra que cada cop que el Govern Central cedeix una nova competència a les Comunitats Autònomes, sembla que li arrabassen un queixal. Ja sabem que  l’Estatut d’Autonomia no explicita  terminis per executar les transferències. Però els cas de l’aeroport penso que és d’extraordinària importància i no ens mereixíem quedar a la coa una vegada més.

 

Com tothom recordarà els Partits que composem el BLOC per Mallorca no vàrem votar favorablement l’Estatut d’Autonomia, per considerar-lo insuficient. Però érem conscients  que una vegada aprovat hauríem de lluitar, com el que més, per exigir el seu compliment. Doncs ja és aquest el cas...les transferències pendents de l’Estat, el finançament, completar les competències dels Consells Insulars etc...

 

En el tema dels aeroports Esquerra Unida –Els Verds va presentar una esmena perquè els nostres aeroports fossin gestionats directament per la Comunitat Autònoma. Estem convençuts que per  una terra que és insular i que a més viu bàsicament del turisme, el control dels aeroports i els ports és un instrument imprescindible per dirigir la seva economia. No va ésser possible incloure aquesta mesura però sí la cogestió, la participació de la CAIB, juntament amb l’Estat, en la gestió dels aeroports i aquesta es va convertir en una proposta assumida per tots els Partits Polítics del ventall parlamentari. I també compartida per la majoria de les organitzacions  socials, sindicals, patronals, culturals... de les nostres Illes. Es pot dir que la societat civil organitzada dóna suport a la proposta.

 

Una vegada més el Govern Central ha menyspreat les nostres Illes deixant-nos amb un pam de boca, com ens té acostumats. Per quan les transferències de justícia , però aquest cop ben dotades ?, per quan l’encomana de serveis pel conveni de carreteres? per quan el tramvia de Palma ? per quan una dotació adequada pel compliment de la llei de dependència? per quan un finançament (per la CAIB, pels Consells i pels Ajuntaments) justa i necessària ? i tantes altres coses que continuen esperant.

 

Però si tot això és greu , crec que encara em va decebre més  la decisió  que per formar part del grup dels privilegiats que podran gaudir de la cogestió del seu aeroport, aquest haurà de tenir  trenta milions de visitants a l’any. Però,¿ qui és el Govern de Madrid per immiscir-se grollerament en el nostre debat sobre model de creixement?. N’hi ha que pensem que no cal créixer més sinó més bé racionalitzar la nostra situació actual, d’altres pensen diferent, però allò que és ben segur és que aquest és un debat que ens correspon als ciutadans i ciutadanes d’aquestes Illes i en tot el respecte del món, el Govern Central no hi té res a dir.

 

Faltaria més que per aconseguir una demanda de la gran majoria d’aquesta societat, la cogestió dels nostres aeroports, haguéssim de prendre partit per un model de creixement en el que molts no estem d’acord, tan sols perquè així ho imposa el Govern de Madrid. Què diu res l’Estatut d’Autonomia del nombre de visitants que ha de passar per Son Sant Joan per que aquest gaudeixi d’un  sistema de cogestió?.

 

Quan un veu les actituds i actuacions d’aquest Govern en els temes de model d’Estat i recorda aquell President Zapatero de les primeries de la passada legislatura , que cercava complicitats amb en Pascual Maragall per impulsar el Federalisme o que va posar en marxa la reforma dels Estatuts d’autonomia per primer cop,  sense un pacte previ dels grans Partits Estatals, se demana què ha passat en el PSOE aquests anys?.

              

Desgraciadament la resposta és molt senzilla, que aquell camí que semblava començar amb l’elecció del Sr. Zapatero com a Secretari General i que portava cap una concepció més federal, no va aguantar ni la primera envestida i el PSOE ha tornat al seu tradicional jacobinisme, amb l’honrosa excepció del PSC i alguns militants i dirigents de les nostres Illes.

                           Miquel Rosselló del Rosal.                        Membre electe del Consell de Mallorca pel BLOC                        Membre de la Presidència d’Esquerra Unida de les Illes Balears

ALTERNATIVA ESQUERRA UNIDA- ELS VERDS DE MARRATXI CELEBRA LA DECISI DEL GOVERN DE NO AUTORITZAR UN NOU GERITRIC DAVANT ES CREVERS.

Marratxi | 05 Agost, 2008 15:46

La Comissió de Medi Ambient del Govern de les Illes Balears No ha autoritzat la construcció d’un nou geriàtric PRIVAT en sòl rústic, davant Es Crevers i l’hipermercat de Marratxí. Aquesta construcció estava prevista en un terreny de més de 25.000 metres quadrats i tenia previst 93 habitacions i 22 apartaments exteriors. El batle de Marratxí lamenta la decisió de denegar aquesta nova infrastructura d’iniciativa privada,  en sòl rústic.  No és d’estranyar si coneixem l’actitud del Partit Popular, d’afavorir sempre els interessos particulars per damunt dels interessos del poble. Hem de recordar que el Sr. Bauzà destina una part ínfima del pressupost municipal a Serveis Socials, sense cobrir les necessitats reals dels marratxiners i marratxineres que més necessiten els doblers públics. Hem de recordar una vegada més al Batle del PP Sr. Bauzà que el nostre poble no té una sola escoleta infantil pública, ni un espai cultural, i l’única residència privada per a gent major de Can Carbonell fruit dels acords de l’anterior legislatura, té una petita part de places públiques. Des d’Alternativa Esquerra Unida –Els Verds de Marratxí  volem reiterar la felicitació al Govern de les Illes Balears per no permetre un ús privat del nostre escàs sòl rústic.
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb