El Siurell de Marratx

Bloc que recull les propostes, actuacions, opinions i tot el relacionat amb IniciativaVerds-Marratx. Pots partiticipar al bloc amb els teus comentaris o envia un mail a l'adrea: marratxi@iniciativaverds.org VISITAU LA NOSTRA WEB http://marratxi.iniciativaverds.org

CONTINUA LA VENDA DE PATRIMONI MUNICIPAL

Marratxi | 31 Juliol, 2008 09:39

Continua la venda de patrimoni municipal

Una vegada més el PP amb majoria absoluta al Consistori es dedica a vendre patrimoni municipal , solars de tots els marratxiners i les marratxineres amb l'oposició de tota l'esquerra.

Malgrat vulguin justificar que es venen solars per després invertir allò que és cert és el fet que el municipi es queda sense espais perquè diu que no té euros per a les inversions previstes.

Perquè no "estalvien" doblers públics eliminant càrrecs superflus?

La flamant Presidenta Rosa Estaràs demana al President Antich que llevi un 20% dels càrrecs de confiança... ho demanarà al seu vicepresident el Batle Bauzà? i al batle de Calvià? i a tots els batles del PP que tenen majoria absoluta i han recol·locat antics càrrecs en atur?

No podem estar d'acord amb aquesta política del PP que ven el patrimoni municipal, ells que sempre han volgut donar lliçons als altres de "saber gestionar", és una bona gestió deixar sense solars al municipi?

El batle i el seu equip hauria de ser més auster en la despesa i si cal reclamar més finançament municipal, però no deixar sense solars municipals per al futur.

L'estiu , les festes i la participaci

Marratxi | 21 Juliol, 2008 18:31

Ja estam de ple a l'estiu i tenim festes cada setmana. El nostre poble és dispers, ahir diumenge van acabar les festes del Carme de Pòrtol amb una ballada popular molt nombrosa, i les festes d'Es Pont d'Inca amb una paella a la plaça.

Quasi cada divendres, dissabte i diumenge a un nucli o l'altre es troben els marratxiners i marratxineres per sopar junts. A vegades per jugar al bingo, altres per fer un ballet, o per estar una estona junts mentre els infants juguen amb la sabonera.

Les comissions dels festers duen l'organització i proposen les activitats no només de nit, també les matineres d'esports o trobades amb els majors.

L'Ajuntament no hauria de contribuir també en oferir activitats culturals? La veritat és que l'exemple d'enguany de Sant Marçal no ha estat molt enriquidor, i així i tot, crèiem que aniria bé unes reunions prèvies amb les associacions de veïns i veïnes, amb les comissions de festes, i l'Ajuntament per tal de coordinar esforços, i sobretot, oferir activitats culturals diverses.

Perquè no grups de teatre novells? o més experimentats, si voleu, però interessants.

perquè no cinema a la fresca amb pel·lícules bones i en català ?

perquè no concerts de joves intèrprets del nostre terme, que en tenim i bons?

Càrrecs nous d'assessors i assessores se'n veuen molts per la Casa de la Vila, però on és la participació també en les festes?

 És ben clar que no basta "parlar" de participació als Plens si després no saps exercir-la. I és evident que no pots exercir-la si no creus que és una eina important per a la gestió dels doblers públics, dels doblers dels marratxiners i marratxineres.

Pels fets els coneixereu, no per les bones paraules.

 

Comunicat de premsa

Marratxi | 15 Juliol, 2008 15:36

EU RECOLZA LES MOBILITZACIONS A MALLORCA CONTRA LA “DIRECTIVA DE LA VERGONYA”
Aplaudeixen també la iniciativa institucional promoguda per la Conselleria d´Afers Socials de tres minuts de silenci per denunciar els morts de les pasteres d´aquests dies Esquerra Unida s´adhereix a les mobilitzacions convocades per demà dimecres, per diverses entitats socials de Mallorca, en protesta per la Directiva de Retorn dels immigrants, l´anomenada “directiva de la vergonya”. Segons EU, la Directiva contradiu l´aposta històrica d´Europa per la defensa dels Drets Humans, a més que els centres d´internament “s´han mostrat inútils, i una bona mostra d´això és que a la sortida dels centres d´internament a les Canàries, Ceuta i Melilla, el govern espanyol reparteix els immigrants subsaharians a la seva sort pel conjunt de l´Estat, incloses les Illes Balears”. A més, el coordinador d´EU, David Abril, ha denunciat que “sembla de ciència ficció que un govern progressista com el de ZP recolzi la directiva, quan aquesta preveu la privació de llibertat per als immigrants, el seu internament a presons en els casos on no existeixin centres, o fins i tot el tancament de menors”. Finalment, des d´EU han assenyalat que “aquesta directiva és encara més vergonyosa per als europeus i europees quan s´ aprova enmig de l´arribada dramàtica de persones d´Àfrica en pastera, uns morts, altres supervivents”. Segons EU, “la fugida d´Àfrica té molt a veure amb la crisi alimentària, i aquesta està íntimament relacionada amb unes relacions comercials inequitatives entre els països rics i els països empobrits”. Per al coordinador d´EU, “el pitjor de la Directiva és que assenyala els immigrants com el problema visible en temps de crisi. Perquè no aproven una Directiva de retorn dels especuladors, o dels corruptes?”. Des d´EU recolzen la convocatòria de concentració de diverses entitats contra la Directiva per demà dimecres, a les 11 h. davant la Delegació del Govern central a Palma, així com els tres minuts de silenci convocats pel Govern Balear per demà també, a les 12 h., davant el Consolat.  Palma, 15 de juliol de 2008

Un estiu ple d'esdeveniments

Marratxi | 08 Juliol, 2008 16:00

Ha passat Sant Marçal, hem trobat que eren unes festes ben fades... i el nostre batle l'han fet cosa grossa al PP. Vicepresident sembla, deu ser per això que ha fet un Sant Marçal amb poc contingut, preocupat per la salut del seu partit.

Dissabte tenim manifestació per la independència del Sàhara, ja tenim aquí els infants, i podrem veure'ls alegres i contents per la plaça d'espanya...

També tindrem les festes dels diferents nuclis marratxiners, i allà hi serem per veure els nsotres amics i amigues i saludar les nits a la fresca.

Tenim un estiu amb tota la calor de cada any, i esperem que amb tota l'alegria que mereixem, temps de vacances i de feina pels qui fan l'agost ara.

No oblidem que hem tingut alegries esportives i que vindran les olimpíades, un estiu de tele però també d'esports i salut.

Ens mereixem tots un bon descans, amb salut i euros abans que arribi el ple de la crisi.

Nosaltres continuarem des del blog contant les novetats.

No oblideu que pel carme són les festes de Pòrtol!

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb