El Siurell de Marratx

Bloc que recull les propostes, actuacions, opinions i tot el relacionat amb IniciativaVerds-Marratx. Pots partiticipar al bloc amb els teus comentaris o envia un mail a l'adrea: marratxi@iniciativaverds.org VISITAU LA NOSTRA WEB http://marratxi.iniciativaverds.org

Un aniversari, i un escndol

Marratxi | 30 Maig, 2008 06:56

Dimarts 27 recordau que va fer un any de les eleccions municipals. Ho avançàvem, el mateix dimarts hi havia el Ple ordinari, i la Plataforma Ciutadana Gent de Marratxí, i molts de veïnats i veïnades de Sa Cabaneta i altres nuclis anaren a la Casa de la Vila.

Sorpresa majúscula, quan havia començat a parlar el representant de la Plataforma , el batle Sr. Bauzà, PP, li lleva la paraula... Bono! quedàrem morts !! La primera vegada per defecte de forma a l'hora de presentar els papers, el ple del mes passat. La segona per què no li agrada allò que diu, i explica que no "s'ajusta" a la demanda.

Així és com s'entèn la participació i la democràcia?

 I la resta d'exemples, no en parlem.

 La claredat en l'exposició del representant veïnal quan explica les mentides del Sr Batle a l'opinió pública respecte a les Antenes de Telefonia Mòbil. Claredat i gosadia a no deixar-se entebenar per les paraules de la màxima autoritat municipal.


El menyspreu cap a l'oposició, el fet de tenir una regidora que ni tan sols sap què és tenir un càrrec públic, i acusar a una altra regidora "de fer política a ca meva", quan es parla d'una Residència, no és "ca ningú del PP", i a més "fer política" és allò que ha de fer  una persona reprentant elegida per eleccions democràtiques!

N'hi ha per llogar-hi cadiretes, es diu en bon mallorquí, i no ens cansarem de reclamar més particpació, més democràcia.

Pensar que en el primer aniversari hem d'escandalitzar-nos per veure com entenen la representació política i la participació ciutadana els senyors i les senyores del PP marratxiner.

Ens hem de posar les piles, ja! perquè no és possible que es pugui repetir una legislatura així, l'esquerra ha de veure ben clar que cal anar tots junts per desbancar la dreta més conservadora del PP.

Convé que no ho deixem estar pel darrer any...

Prest far un any

Marratxi | 25 Maig, 2008 09:56

Dimarts 27 farà un any de les eleccions municipals i autonòmiques.

El Bloc per Mallorca celebrà el dissabte 24 una jornada de commemoració. Es donà un repàs a la situació d'aquest any a les Institucions municipals, autonòmiques i insulars, i també s'analitzà la perspectiva de futur que ens espera en aquests anys.

La informació fou rica, la participació potser podria haver estat més ampla. Hi havia molts joves a l'Acampallengua passada per aigua, i també els càrrecs responsables de Cultura i Normalització Lingüística del Consell, del Govern de l'Ajuntament de Palma.

Hi havia trobada a Madrid d'EU i allà hi eren els responsables d'EU Mallorca i Palma.

Però l'important és que poguérem analitzar la bona marxa dels Pactes, les dificultats que hem trobat, els deutes que hem heredat i les bones notícies sobre canvis en el finançament que tampoc coneixem si seran tan bones com auguren.

El Senador del Bloc Pere Sampol també informà dels canvis per aquesta legislatura, i la seva feina a Madrid.

 I a Marratxí, hem de veure com analitzam aquest primer any de majoria absoluta del PP.

Us demanam les vostres impressions, com ho veis?

En principi, menys participació és evident. Menys escoltar i fer la seva a balquena.

No hi ha promeses electorals mínimament enllestides...

Les escoletes infantils municipals?

La millora dels espais públics? La millora dels Serveis Socials? Algun conveni amb l'Ajuntament de Palma per oferir millors serveis al nostre poble?

Alguna moratòria urbanística per preservar el nostre malmès territori?

NO trobam respostes, i el Patrimoni Històric i Cultural?

Quines són les prioritats del Govern municipal?

Ferem un balanç del primer any, i continuarem treballant per aconseguir un poble, Marratxí, més sostenible, més just, més equitatiu, més igualitari.

 

Feim un seguiment dels Tribunals

Marratxi | 14 Maig, 2008 15:24

Aquests dies hem de fer un seguiment dels Tribunals, dia a dia.

 Van declarant els imputats en el cas Pla Territorial i dia sí dia no, apareix Es Creuers, l'operació que com intercanvi de cromos havia de permetre un pelotasso espectacular.

També anam seguint les declaracions del nostre batle. Avui mateix val la pena llegir el Diari de Balears i a la contraportada l'escriptor Guillem Frontera explica bé les declaracions del Sr. Bauzà, respecte a la polèmica del PP.

 Això sí, no vol ser Secretari General perquè la batlia requereix dedicació exclusiva, amb això té raó, però apareix com a un dels batles que han aconseguit majoria absoluta i que pot jugar un paper al futur.

 Tant de bo el paper a jugar fos de fomentar la participació, i de millorar la vida dels marratxiners i marratxineres i no tant d'especular amb el territori ipermetre més intercanvi de cromos al nostre municipi!

Després assistim amb estorament als plens on l'escoltam que diu que no opinarà perquè està en mans de la justícia... el silenci també pot ser còmplice per ajudar a amics i coneguts.

Una altra vegada, DECEPCI dels marratxiners i marratxineres

Marratxi | 01 Maig, 2008 07:16

Dimarts 29, a les 20hs Ple ordinari municipal.

A la premsa havia aparegut que hi intervindria la Plataforma Ciutadana de Marratxí, i així ho havia demanat en temps suficient.

Molt de públic, a un Ple on no hi havia temes de gran interès. A la premsa cada dia Es Creuers, però el Batle Sr. Bauzà troba que no n'ha de parlar ja que està en mans de la justícia. Com li retregueren els membres de l'oposició tampoc en parlà abans quan s'estava negociant el Pla Territorial de Mallorca...

Algun tema d'interès? El PP amb majoria absoluta al municipi, ha d'aprovar un pla de sanejament dels comptes ,  suposam que vol dir problemes seriosos financers i necessiten mà de mestre, i per altra banda, manté 13(!) càrrecs de confiança ...

Qualque cosa més? coses de tràmit, però , el més gros. A l'hora de donar la paraula a la Plataforma Ciutadana, no se li permet per un defecte de forma... s'havia demanat malament, al punt de l'O del Dia on havien de parlar...

Així i tot, la representant insisteix, al final de la sessió, i ja no és el Secretari, és el Batle en persona que li diu que un altre dia... Recordau la taula rodona sobre Agenda Local 21? El Sr. Bauzà, batle en persona, va dir que sí a la participació ciutadana, sí a escoltar allò que han de dir els marratxiners i marratxineres. Idò, a l'hora de la veritat, "un defecte de forma" deixa sense escoltar allò que havia de dir la Plataforma a tots els representants elegits.

Us havíeu cregut que el PP escoltaria? ja en teníem prou exemples de com "passa" de la gent, i no hi creu en la participació veïnal. L'Agenda Local 21 la dóna a una empresa, i aquesta ja fa la participació... No hi creuen, ni en saben, ni ho volen. Ells tot solets en saben de manejar els doblers públics. de prometre i no fer res.

Decepció de bell nou, una altra vegada, el menyspreu cap a la gent del poble que vol parlar en directe, a través de les organitzacions socials, no només donant un vot cada quatre anys.

Un Ple rera l'altre, cuidant les formes, s'ha d'insistir. I pensar que hi ha Ajuntaments que a cada Ple escolten els veïns i les veïnes directament...! realment fa tanta por sentir allò que en pensen de la gestió municipal?

I pensar que hi ha qui voldria que el Sr. Bauzà dirigís el PP de les Illes Balears! De fet, és  el mateix model de sempre.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb