El Siurell de Marratx

Bloc que recull les propostes, actuacions, opinions i tot el relacionat amb IniciativaVerds-Marratx. Pots partiticipar al bloc amb els teus comentaris o envia un mail a l'adrea: marratxi@iniciativaverds.org VISITAU LA NOSTRA WEB http://marratxi.iniciativaverds.org

APUNTS SOBRE LES PERCEPCIONS ECONMIQUES DELS CRRECS PBLICS DESQUERRA UNIDA

Marratxi | 28 Abril, 2008 17:50

Davant les informacions aparegudes avui a alguns mitjans de comunicació, on s´informa de les percepcions econòmiques dels càrrecs públics dels diferents partits polítics, des de la Secretaria de Finances d´EUIB volem fer públiques les següents apreciacions:

 §         Els càrrecs públics d´Esquerra Unida contribueixen a les finances del partit amb una aportació acordada en funció del seu salari percebut anteriorment. Es tracta, per una part, d´un sistema que defensam perquè fa que l´exercici de la política no es converteixi en una situació de privilegi. Per altra banda, és ara per ara l´única possibilitat de finançament d´un partit com Esquerra Unida, enormement perjudicat per la llei electoral i la llei de finançament dels partits polítics, a tots ulls insuficient per garantir l´activitat política necessària més enllà de la representació institucional.  §         El salari atribuït a les informacions de premsa a Fina Santiago, diputada del Bloc per Esquerra Unida i Consellera del govern, no és el seu salari real, ja que l´assignació en qualitat de parlamentària és íntegrament ingressada, en funció del sistema enunciat, als comptes del partit.  Des d´EU hem considerat oportú fer aquestes puntualitzacions des de la defensa de l´honestedat dels/les nostres càrrecs, i la necessària transparència en la gestió dels doblers públics.  

 Palma, 28 d´abril de 2008  

Notcies del nostre Ajuntament

Marratxi | 27 Abril, 2008 10:42

Aquests dies veim quasi cada dia el nostre poble a les pàgines dels diaris.

Ja en parlàrem a aquest Blog, el tema de la Justícia que lenta, però arriba i ara es revisa el Pla Territorial de Mallorca amb l'operació del "pelotazo" d'Es Creuers... Ibercom, Grande, i el Sr Jaume Font del PP i el Sr Vicens d'UM surten als diaris ja que els Fiscals els cridaran a declarar.

Del Sr Grande en sabem bastant, a Marratxí, amb les seves compres de terrenys...

Però també el nostre Ajuntament és notícia. Ahir, dissabte, una diada de clubs juvenils a La Salle d'Es Pont d'Inca, comptà amb la presència de la regidora de joventut. Ahir també sortia la queixa dels pares i mares de l'Escola nova de Son Macià, o Nova Cabana, sobre les deficiències en el manteniment... que correspon a l'Ajuntament.

Hem vist fotos diverses, que ja va bé que el nostre batle surti a la premsa, però no surt per a donar solucions.

Quan una foto per a explicar que ja han tornat enrera el pelotasso amb el Consell , i les gràcies del nostre batle?

I el nostre batle també sona a la brega del PP a veure si entre Delgado i Estaràs encara n'hi ha que reclamen al Sr. José Ramon Bauzà per a salvador de pàtries! NO us descuideu, val la pena anar seguint la premsa...

Enhorabona al programa de Pòrtula a Ràdio Municipal de Marratxí.!

LA VOZ INOCENTE DE LOS TERRITORIOS OCUPADOS

Marratxi | 22 Abril, 2008 17:14

 
¡ Atención !Para que nadie se sorprendaAlerta en las filas de los estudiantes saharauisy nadie se da cuenta FUENTE: Activistas saharauis de derechos humanos. 18/04/2008 La universidad marroquí de Marrakech es una de las universidades en la cual cursan los estudiantes saharauis procedentes de los territorios ocupados del Sahara Occidental. Todo estudiante saharaui que supera el examen del bacalorios (acceso a la universidad, nuestro antiguo COU) está obligado a estudiar en esta universidad o, en los ocho últimos años, en la universidad de Agadir. Y como los estudiantes saharauis se mostraron como una parte del pueblo saharaui que no incomoda al régimen en Marruecos, el cual, desde años comenzó una estrategia, totalmente discriminatoria, para debilitarla. Por ejemplo, en enero de 1999, seis meses antes de la muerte de Hasan II, los Grupos de Intervención Rápida entraron en la universidad de Rabat, torturaron decenas de estudiantes y resultaron otros muchos lesionados. Catorce estudiantes fueron encarcelados en la cárcel de Salé en la capital de Marruecos; y en una de las clínicas privadas de Rabat estuvieron hospitalizados doce estudiante entre marroquíes y saharauis (los grupos cuerpos de seguridad confundieron los saharauis con los marroquíes), la mayoría de los cuales estuvieron en estado crítico, durante más de veinte días. En septiembre del 1999, durante las manifestaciones pacíficas de El Aaiun ocupado y en la cual participaron los estudiantes saharauis, Mohamed VI inauguró su trono por la sangre fría de los saharauis. Centenares de saharauis indefensos fueron objeto de torturas, allanamiento de casas y tiendas cuyos propietarios eran saharauis, decenas de presos políticos que fueron condenados a penas entre 5 y 15 años de prisión firme. Estos presos políticos  fueron puestos en libertad, gracias a la campaña internacional para la liberación de los presos políticos saharauis encabezados por Sidi Mohamed Dadach, en el 07 de noviembre de 2001. Y así, Marruecos siguió su política en las universidades, comenzando por Rabat, pasando por Marrakech y finalizando en Agadir. El fracaso continuo siempre fue el final de cada uno de estos trayectos del régimen alauita como en el resto del Sahara Occidental. 
 (Segueix)

LA JUSTCIA S LENTA, PER ARRIBA

Marratxi | 20 Abril, 2008 10:20

Avui hem pogut llegir a tota la premsa que la justícia finalment arriba.

Amb lentitud, francament. De la denúncia del GOB sobre el Pla Territorial de Mallorca, aprovat pel Consell amb els vots de PP i UM, a la passada legislatura, ara arriba les conclusions de la Fiscalia Anticorrupció.

Teníem raó el GOB, i Esquerra Unida-Els Verds, i PSM, quan vàrem denunciar al Consell, els nostres representants, i al Siurell en paper, i la nostra Regidora al Ple de la Sala, que Es Creuers era una barbaritat, un "pelotazo", com ha declarat ara, el propietari d'IBERCOM. El va comprar perquè va tenir una "filtració" que seria urbanitzat per intercanvi amb una àrea d'Alcúdia.

 Què en diu ara el nostre BAtle Sr. Bauzà? el seu representant a les negociacions del Pla Territorial el Sr. Jaume Font, ex-batle de Sa Pobla, i com tothom recorda va ser condemnat per delicte electoral als principis de la seva carrera política, idò el Sr.Font, va negociar el tema d'Es Creuers...què li va dir el Sr. Bauzà? endavant ? Ell era el batle ja, per acord amb els Independents a la legislatura 2003-07. Què ha de dir ara el Sr.BAuzà? el veurem declarant en aquest cas?

Gràcies al Decret aprovat pel Govern de les Illes BAlears, de moment està protegit, però és urgent la revisió del Pla Territorial de manera definitiva, com demana el BLOC.

No ens oblidem que el PP continua dia sí , dia no, o també, fent famoses les nostres Illes gràcies als casos de corrupció. Ara veurem als Tribunals el cas Cavallistes, amb un munt de batles i batlesses cridats a declarar... Ara el cas Bitel, amb visa de doblers públics en mans d'aquell que va salvar en Matas en el cas de l'espionatge al correu electrònic d'en Xisco Quetglas.

Vergonya, senyors i senyores del PP, vergonya.

La justícia arriba, com dèiem, a vegades massa lenta.

Ms fotos del Batle

Marratxi | 18 Abril, 2008 06:45

 I més fotos del Batle. Avui a tota la premsa, entrega de claus d'Els Caülls, i anunci de possible construcció de més cases de vpo a Es Pont d'Inca per a joves.

 Realment és tan necessari que els joves tinguin cases en propietat?

No valdria més rehabilitar cases antigues  buides dels nostres nuclis, d'acord amb els propietaris, i promoure lloguers ?

Hem de continuar veient com s'esbuquen edificis per a construir "endosats" a tot arreu a preus desorbitats?

Informen de baixada de vendes, de problemes per als promotors ... perquè no promoure rehabilitació d'edificis buits, donant feina als constructors , i a la vegada mantenint el nostre patrimoni?

Potser hauríem de començar a canviar la mentalitat i promoure que els joves que es volen ser independents dels pares ho poden fer pagant lloguers, compartint amb altres, i no sentir-se fermats per hipoteques cada vegada més inassumibles.

Convindria parlar-ne, promocionar, i promoure, també des de l'Ajuntament.

1 2  Segent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb