El Siurell de Marratx

Bloc que recull les propostes, actuacions, opinions i tot el relacionat amb IniciativaVerds-Marratx. Pots partiticipar al bloc amb els teus comentaris o envia un mail a l'adrea: marratxi@iniciativaverds.org VISITAU LA NOSTRA WEB http://marratxi.iniciativaverds.org

Un estudiante saharaui de la Universidad de Agadir muere tras ser agredido por dos coches

Marratxi | 29 Novembre, 2007 14:27

La muerte de Alkoumani Faisal Alhousien provoca nuevas movilizaciones de estudiantes saharauis en las universidades marroquíes  Santa Cruz de Tenerife.- El estudiante saharaui de la Facultad de Derecho de la Universidad de Agadir -sur de Marruecos-, Alkoumani Faisal Alhousien,  de 20 años y natural de la capital del Sahara Occidental, El Aaiún, falleció en la noche de ayer, 26 de noviembre, después de que fuera atropellado por dos coches de forma consecutiva delante de la puerta de la residencia universitaria en la que vivía, informan activistas de derechos humanos en la zona. Según relataron los testigos presenciales, el primer vehículo, que no tenía marcas de identificación, se dio a la fuga después de la salvaje agresión parándose posteriormente el segundo para comprobar el resultado fatal de su acción. La policía acudió al lugar y desplegó un cordón defensivo ante la presencia de grupos de estudiantes saharauis que se acercaron al escenario del accidente saliendo de sus habitaciones y del recinto residencial cuando escucharon los gritos de la víctima y de los viandantes que se encontraban en la zona. Alkoumani Faisal Alhousien se mantuvo con vida más de veinte minutos antes de que falleciera sin recibir ningún auxilio médico, según denuncian sus compañeros. Al llegar la ambulancia, el cuerpo de la víctima ya se encontraba cadáver. Sólo una hora más tarde, las fuerzas policiales marroquíes retiraron sus restos del pavimento en el que reposaban. Enseguida que se conoció la noticia y los estudiantes saharauis de Marrakech y Rabat secundaron las protestas ya iniciadas por sus compañeros saharauis en Agadir y anunciaron movilizaciones. (SCSC)                                                 Saludos

 

Dia 1 de desembre tots contra la Sida

Marratxi | 28 Novembre, 2007 16:33

Sembla que anam de commemoracions... dissabte dia 1 és el dia contra la Sida.

Ahir vaig assistir al 20 aniversari d'ALAS una ong que lluita des de fa molts anys contra la malaltia i treballa devora les persones malaltes.

Han presentat un vídeo molt bo, d'aquests 20 anys a les Illes.

Ho volem recordar perquè dissabte hi haurà taules informatives ---ens hi acostam i donam el nostre suport.

I no us oblideu, posau-vos el pin i ens sentirem una mica més solidaris.

 

PS esperam la crònica del Ple d'ahir...

25 de novembre

Marratxi | 25 Novembre, 2007 15:46

Avui 25 de novembre és el dia mundial contra la Violència cap a les Dones. Hi ha altres denominacions, contra l'eliminació de la violència de gènere, per exemple, peò millor dir les coses pel seu nom. Violència masclista perquè és aquella que s'exerceix sobre la dona tant física com psíquica o psicològica si voleu, perquè estableix una relació de dominació. A les relacions humanes sentimentals no hi pot haver submissió, ni gelosia, ni , sobretot, no hi pot haver por.

I aquesta, desgraciadament, moltes vegades és la base que sustenta una relació familiar.

Com a directora de l'Institut Balear de la Dona, i com a marratxinera, vull aprofitar l'ocasió per recordar totes aquelles marratxineres joves, adultes i majors, que pateixen una relació violenta, de submissió, desigual.

No basta mb un dia, ni amb una setmana d'actes, de programes de televisió o d'informatius amb entrevistes, comentaris, debats...

No basta perquè hem de recordar que enguany ja són 69 dones assassinades per agressors que eren els seus ex-novios, o marits, o ex-amants... I ens indigna, però també ens escarrufa la impotència de veure aquestes notícies.

Les administracions tenen l'obligació de posar tots els mitjans possibles per atendre la víctima i sobretot per prevenir la violència. I tots nosaltres, dones, homes, marratxineres i de qualsevol lloc també tenim obligacions .

Hem de ser actius en les relacions d'igualtat i de denúncia d'actituds masclistes. A qualsevol lloc, treball, cafès...

N'hem de parlar perquè hem d'erradicar aquest mal i hem d'ajudar les dones que pateixen a sortir-se'n, a donar-les confiança que poden canviar la seva vida. No s'ha d'esperar la primera galtada, ni que vulguin controlar tots els moviments fora de casa. No s'ha d'esperar ni s'ha de conformar amb allò de "no et preocupis, els homes són així" com tantes mares han aconsellat les seves filles.

La relació amorosa no pot ser un patiment, por, i plors. Les persones necessitam unes de les altres per compartir sentiments , i  no es pot fer si no tenim unes relacions igualitàries , de respecte.

I aquest missatge el pot entendre tothom, i , sobretot les dones. Hem de rebel·lar-nos davant gelosies, davant dominacions.

Tot l'any hem de treballar per combatre la violència masclista i , també, dia 25 hem de tenir un moment per recordar les víctimes que han perdut la seva vida. També és un dia per reafirmar el nostre compromís en la tasca de lluitar per acabar amb aquest mal.

Hem d'aconseguir, totes i tots, un Marratxí sense violència masclista

Lila Thomàs Andreu

TORTURAS EN EL SAHARA: LOS TESTIMONIOS MS ATROCES

Marratxi | 20 Novembre, 2007 18:21

 

En las mazmorras de Hasán

• Han sido necesarios más de 20 informes de la ONU y que se acrediten torturas y asesinatos para que se investigue qué pasó en el Sahara Occidental desde 1976, tras la salida de España. El juez Garzón tramita una querella por genocidio al pueblo saharaui, con 32 miembros de la seguridad del Estado marroquí como acusados. 

Reportaje por: Joaquín VIDAL

19/11/07.Una ventana que da al patio trasero de las relaciones internacionales, a la mala conciencia de los españoles. La querella que tramita el juez Baltasar Garzón por genocidio del pueblo saharaui es una visita a las mazmorras de Hasán II y su hijo Mohamed VI en lugares que ya forman parte de la ignominia, como la Cárcel Negra de El Aaiún. La querella, defendida por el letrado español Manuel Ollé y presentada por asociaciones de familiares de presos y desaparecidos saharauis, así como por asociaciones españolas pro derechos humanos, detalla y documenta el asesinato de 56 personas –incluido algún bebé– y la desaparición de 150. Son los casos que han podido documentarse de una represión que alcanzó a miles de detenidos ilegalmente y puso en fuga a 40.000 refugiados. 

(El reportaje en la revista INTERVIU de este lunes)

http://www.interviu.es/default.asp?idpublicacio_PK=39&idioma=CAS&idnoticia_PK=46521&idseccio_PK=547&h=  

Enhorabona a la Plataforma

Marratxi | 18 Novembre, 2007 09:28

Avui al diari de Balears llegim que la Plataforma anti-antenes de telefonia mòbil als nuclis urbans ha decidit tornar a parlar amb el Batle. Després de l'engany d'aquest que digué a tothom que la solució havia arribat, i no és cert, la Plataforma rompé les relacions. Ara torna a parlar, i ens sembla bé. Ans el contrari significa deixar-li màniga ampla per fer i desfer i tenir l'excusa que no volen parlar...

Reivindicar i parlar amb tothom, així es pot ampliar la lluita i aconseguir bons resultats!

1 2  Segent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb