El Siurell de Marratx

Bloc que recull les propostes, actuacions, opinions i tot el relacionat amb IniciativaVerds-Marratx. Pots partiticipar al bloc amb els teus comentaris o envia un mail a l'adrea: marratxi@iniciativaverds.org VISITAU LA NOSTRA WEB http://marratxi.iniciativaverds.org

El pas digital 30 d'octubre 07

Marratxi | 30 Octubre, 2007 15:40

  
 

Garzón abre diligencias por un delito de genocidio de Marruecos contra el Sáhara Occidental

El juez se declara competente para juzgar supuestas torturas y asesinatos de saharauis en los años setenta

 
 

Es Siurell de tardor 07

Marratxi | 28 Octubre, 2007 21:32

 

        Vos recomanem a llegir la nostra publicació trimestral que editam en paper

                                                      " Es Siurell" .

        Hem tret i repartit l'edició de tardor 2007. Esperam comentaris i suggeriments

 

                                        Siurell Tardor 2007 (1).pdf

Shara Lliure. Comunicat de l'Associaci d'amics del Poble Saharaui-2

Marratxi | 24 Octubre, 2007 14:48

                          

VIATGE ALS CAMPAMENTS DE REFUGIATS SAHRAUÍS. DESEMBRE 2007

  
 SORTIDA:   5 de desembre, a les  23:30 hores, de l’aeroport de Palma
 TORNADA:  9 de desembre, a les 23:00 hores, de l’aeroport de Tindouf (Algèria)
 Preu: 560 euros per persona 
 Documentació:  passaport en vigor i amb una durada mínima de 6 mesos
  S’HA DE TENIR EN COMPTE: 
  • El vol sortirà sempre i quan s’ompli l’avió.
  • A la sortida de Palma, heu de ser a l'aeroport a les 21 hores.
  • La durada del vol és aproximadament de 3 hores.
  • Qualsevol incidència en el viatge (retards o modificacions horàries) s'ha d'assumir com a natural degut a la infraestructura d'Air Algerie
  
COM HEU DE FER LA RESERVA
 1. Enviau la FITXA individual del vol, formalitzada en majúscules (personalment, per fax o per e-mail) a: l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears, C.Montenegro, 8, 1r 07012 Palma. Telèfon: 971.72.88.39 Fax: 971.42.53.26 Mail: aapsib2@gmail.com 2. Un cop enviada la fitxa, telefonau a l’Associació per confirmar la inscripció. 3. Confirmada la inscripció, heu d’ingressar els 560 € en el compte de la Delegació sahrauí i enviar el comprovant bancari al fax 971.42.53.26  LA CAIXA: 2100  0677  07  0100785780. (Recordau, a l’hora de fer l’ingrés, d’indicar els noms dels passatgers)
  S’HA DE TENIR EN COMPTE:  
  • La data límit per fer la inscripció és el 27 de novembre.
  • L’horari de l’oficina és de dilluns a divendres, de 9:30 a 14 hores.
  • El nombre de places és limitat. L’ordre de la llista de viatgers i de la llista d’espera es farà segons l’ordre d’entrada de les sol·licituds.
  • Per acceptar la sol·licitud serà imprescindible haver rebut tota la documentació: la fitxa tècnica del vol i el resguard de l’ingrés.
·         L’equipatge que pot embarcar cada passatger és de 20 kg.·         L’equipatge de mà ha de ser personal i no pot superar els 5 kg.Hi haurà una REUNIÓ INFORMATIVA el dilluns, 26 de novembre, a les 20 hores a la nostra oficina del carrer Montenegro, 8 1r.Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears (971 72.88.39)Delegació sahrauí a les Illes Balears (639 62.52.79 Oualad Moussa)  Palma, 25 d’octubre de 2007                                  

Shara Lliure. Comunicat de l'Associaci d'amics del Poble Saharaui

Marratxi | 24 Octubre, 2007 14:41

ARA QUE TENIM 20 ANYS                                                                                                                                                                      

 Benvolguts amics, Ara fa vint anys que començàrem el nostre camí com a associació.  En aquell moment, estàvem convençuts que la nostra acció seria breu: ajudar, en la mesura de les nostres escasses possibilitats, els refugiats sahrauís a Tindouf i promoure, amb mobilització política, el desenvolupament d’un referèndum per a l’autodeterminació lliure i democràtic.  Malgrat que, històricament, 20 anys no són res, el referèndum encara no s’ha fet; les necessitats dels refugiats han augmentat; i la diàspora del poble sahrauí, a més de la situació internacional (clarament desfavorable), fan més necessària que mai la nostra contribució a aquesta causa justa i propera. Volem que aquest aniversari sigui una excusa per reunir tots els amics que han contribuït, d’una manera o una altra, a donar continuïtat a aquesta vocació associativa.  Tanmateix, aspiram que aquest fet serveixi, també, per sensibilitzar i mobilitzar la societat envers els drets del poble sahrauí i contribuir-hi perquè siguin atesos amb la contundència que marca el dret internacional.  Inxalá ! Que  la nostra cooperació sigui, en un futur pròxim, per al desenvolupament d’aquest poble en els territoris que els pertanyen. Us convidam a participar en les activitats que hem preparat per celebrar el nostre 20 aniversari: 1. CONCURS DE FOTOGRAFIA -  20 ANYS DE LLUITA – 20 ANYS D’AMISTATBASES:- El concurs és obert a tothom.- El format de les fotos ha de ser de 20x30.- En el revers de l’obra, hi heu de posar el vostre nom i el títol.- El jurat no és professional i, doncs, els premis seran més de tipus afectiu que no tècnic.- El termini per lliurar les fotos és el 15 de novembre, i el lloc, la seu de l’Associació (Montenegro, 8, 1r, Palma).- Premis: atesa la particularitat del concurs, els premis seran simbòlics, cosa que estam segurs que comprendreu.-          Primer premi: estada d’una setmana a les platges atlàntiques del Sàhara lliure, subvencionada pel govern de la RASD, amb seu a Al-Aaiun.Aquest primer premi quedarà en propiedat de l’AAPSIB, que en podrà fer ús públic (com ara en el calendari de 2008).-          La resta de fotografies rebran un diploma honorífic, que acreditarà els autors com a amics del poble sahrauí tota la vida.  2. DEBAT- EXPOSICIÓ AL CLUB DIARIO DE MALLORCA. DIJOUS 22 DE NOVEMBRE, a les 20h. PROGRAMA:-          Hi haurà una conferència a càrrec de membres de l’AAPSIB.-          Exposició d’una tria de les fotos que s’hagin presentat al concurs.-          Farem obsequi d’un “llibret commemorariu dels 20 anys”.-          Passarem un power-point amb imatges dels 20 ANYS DE LLUITA – 20 ANYS D’AMISTAT. 3. SOPAR SOLIDARI. DISSABTE 1 DE DESEMBRE, a les 21h. (Rte. Mesón Tio Pepe, crta Palma – Inca Km.6)  Serà un acte de trobada i de celebració, en què la recaptació es destinarà a un projecte d’ajuda a la població dels territoris ocupats que, com sabeu, viuen sota la repressió del Marroc.El preu del sopar és de 30 euros, que s’hauran de abonar el mateix vespre a l’entrada del restaurant. Atès que les places són limitades, us pregam que hi confirmeu la vostra assistència, abans del 23 de Novembre, al telèfon de l’Associació: 971.72.88.39 ( De 9.30 a 14 hores) Volem aprofitar l’aniversari per impulsar novament el grup interparlamentari “Pau i llibertat per al Sàhara”, i demanar-li que promogui una declaració del nou Parlament a favor de la resolució immediata del conflicte, d’acord amb les resolucions de l’ONU. Intentarem que els joves que no havien nascut quan creàrem aquesta associació prenguin consciència de la importància de pressionar per resoldre problemes enquistats en el temps, però que afecten persones i pobles sencers i que són part de la nostra memòria històrica.  Amb aquesta finalitat, programarem actes a la Universitat. En una paraula, amics, tot aquest esforç té sentit si aconseguim no deixar de despertar sensibilitats envers un conflicte injust en el qual, directament o indirectament, hem estat implicats. Us hi esperam.  AAPSIB Palma, 22 d’octubre de 2007 

Un abocador incontrolat

Marratxi | 23 Octubre, 2007 16:53

Ens han fet arribar la denúncia que hi ha un abocador de fems , brutícia diversa, objectes, electrodomèstics... just devora l'abaixador del tren a Festival Park, camí d'Inca.

No hem pogut fer una foto, si qualcú de vosaltres la pot fer, ho agrairem per poder publicar-la.

De vergonya, ja que correspon a l'Ajuntament mantenir el nostre medi ambient net.

Ens ajudareu?

Amb la foto podem demanar als diaris que la publiquin.

Gràcies

Alternativa EU-EV de Marratxí

1 2 3  Segent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb