El Siurell de Marratx

Bloc que recull les propostes, actuacions, opinions i tot el relacionat amb IniciativaVerds-Marratx. Pots partiticipar al bloc amb els teus comentaris o envia un mail a l'adrea: marratxi@iniciativaverds.org VISITAU LA NOSTRA WEB http://marratxi.iniciativaverds.org

Al menos nueve personas heridas por la represin policial en la ciudad ocupada de Smara

Marratxi | 26 Setembre, 2007 10:35

  Ver fotos Smara (territorios ocupados, Sáhara Occidental), 25/09/2007 (SPS) Al menos nueve ciudadanos saharauis, la mayor parte mujeres, resultaron heridas al ser disuelta una sentada que los ciudadanos saharauis organizaron en el barrio popular de Essukna, en la ciudad ocupada de Smara, reclamando el derecho del pueblo saharaui a la autodeterminación y a la independencia, ha indicado una fuente del ministerio saharaui de Territorios Ocupados y de la Diáspora. Los servicios de información marroquíes intervinieron brutalmente, causando hiriendo a numerosos manifestantes, que pedía pacíficamente la retirada inmediata de la ocupación marroquí del Sáhara Occidental. Según un primer balance, los heridos son: Sukeina Laajeil, Mariem Bahaha, Tfarah Lemsaui, Sayhuta Bah (5 años), Zueina Bah, Meyen Ali Brahim y Al Izza, que sufrieron graves heridas, mientras que la Sra. Zura y su hija Buchra Laajeil fueron transportadas en coma al hospital de El Aaiun, ha precisado la misma fuente. Los servicios de información marroquíes procedieron igualmente a saquear los domicilios de los ciudadanos saharauis y a destruir los bienes de sus inquilinos, añade la misma fuente. Las fuerzas represoras marroquíes procedieron a acordonar las calles que conducen al barrio mencionado, Essukna, que sigue encontrándose aún en estado de sitio, pretendiendo impedir eventuales manifestaciones en favor de la independencia del Sáhara Occidental, según la misma fuente. (SPS)   Varias ONG saharauis denuncian el traslado del preso político saharaui Luali Amidan a Tarudant (Marruecos) El Aaiun (territorios ocupados, Sáhara Occidental), 24/09/2007 (SPS) El Colectivo de Defensores Saharauis de los Derechos Humanos (CODESA) y el Comité Contra la Tortura de la ciudad ocupada de Dajla han denunciado el traslado por fuerza del preso político saharaui Luali Amidan, que estaba en huelga de hambre, de la Cárcel Negra de El Aaiun (Sáhara Occidental) a la prisión de Tarudant (Marruecos), indican las dos ONG en sendos comunicados que han llegado a SPS. Ambas ONG han condenado "enérgicamente" el secuestro del preso político saharaui, Luali Amidan, a quien las fuerzas represoras marroquíes, en la noche del viernes al sábado, sacaron de su celda en la Cárcel Negra de El Aaiun, donde mantenía una huelga de hambre desde hace más de una semana, reclamando su derecho a continuar sus estudios en el interior de la cárcel. La víctima es miembro del Colectivo de Defensores de los Derechos Humanos en el Sáhara Occidental (CODESA), y antiguo preso político. Fue detenido a causa de sus actividades en defensa de los Derechos Humanos en el Sáhara Occidental y haber participado en manifestaciones reclamando el derecho del pueblo saharaui a la autodeterminación. 

METGES PER SENSE BUS

Marratxi | 13 Setembre, 2007 18:21

   LA REOBERTURA DEL CENTRE DE SALUT DE MUNTANYA AL POLÍGON DE MARRATXÍ  NO PREVEU EL TRANSPORT PÚBLICS DELS PACIENTS PER AL SEU ACCÉS Alternativa Esquerra Unida-Els Verds de Marratxí vol denunciar  la indefensió que suposa per molts veïns i veïnes de Es Garrovers, Son Daviu  i altres urbanitzacions, la reobertura del Centre de Salut Muntanya del Polígon, en no tenir transport públic per accedir-hi. Fins ara la majoria dels pacients d’aquestes urbanitzacions tenien els seus metges al Centre de Salut Martí Serra de Sa Cabana, i podien usar el transport del bus que enllaça aquestes amb l’estació del tren d’Es Pont d’Inca.  Ara es troben que en obrir-se de bell nou el centre de salut del Polígon de Marratxí, no tenen manera d’anar al metge si no és amb el cotxe privat. Una vegada més es demostra que les presses “pre-electorals” del PP duen males conseqüències per als veïns i veïnes.Sembla mentida que l’Ajuntament de Marratxí no hagi previst aquest fet tan evident : Fan canviar de metge als pacients, i no posen els mitjans necessaris per al seu transport! Com ja hem denunciat des d’Alternativa Esquerra Unida-Els Verds, el Batle Sr. Bauzà menysprea el transport públic i fomenta l’ús del cotxe privat. Ja ho va mostrar en la seva recent entrevista amb la batlessa de Palma, on només va plantejar temes referits a la circulació i al servei de taxi, i en cap moment va proposar una millora en els trajectes de l’EMT que entren al nostre municipi, com per exemple la línia 3.  Marratxí, 13 de setembre del 2007.          

               

EL BATLE DE MARRATXI JA COMENA MALAMENT

Marratxi | 08 Setembre, 2007 12:02

 

 EL BATLE DE MARRATXÍ DEMOSTRA EL SEU MENYSPREU PER AL TRANSPORT PÚBLIC. Alternativa Esquerra Unida –Els Verds de Marratxí expressa la seva més preocupació per l’entrevista mantinguda entre el Batle de Marratxí i la Batlessa de Palma. Quan aquest es referí a continuar col·laborant en els temes de mobilitat, només concretà en el taxi i els problemes de circulació , especialment a la confluència de l’Avinguda d’Antoni Maura i el carrer d’Aragó. Una vegada més, el transport públic que depèn de Ciutat va romandre al marge de les reivindicacions del nostre Batle. Alternativa EU-EV vol recordar que ja fa molts anys defensa la proposta d’allargar els trajectes de les línies de l’EMT de Son Ferriol fins el Pla de na Tesa, la d’Es Pont d’Inca fins Es Figueral i la de la Indioteria fins Es Garrovers. També vol recordar que presentada aquesta proposta en forma de moció al Ple de l’Ajuntament marratxiner durant tres legislatures seguides, sempre va ser votada per unanimitat. El Batle Sr Bauzà del PP ha desaprofitat una excel·lent ocasió per iniciar les negociacions amb l’Ajuntament de Palma i millorar, en conseqüència, la qualitat de vida dels marratxiners i marratxineres. Alternativa Esquerra Unida –Els Verds seguirà lluitant per aconseguir aquesta substancial millora del transport públic del nostre municipi i s’entrevistarà amb totes les forces polítiques de Marratxí i de Ciutat per exposar-los la proposta.   Fins aquí el text del comunicat que hem remès avui. Fixau-vos quan sortirà a la premsa!       

El nostre batle es mou

Marratxi | 07 Setembre, 2007 15:33

Hem vist el nostre batle als mitjans, ha anat a veure la Presidenta del Consell de Mallorca, i ha aprofitat per parlar del futur del PP...

Nosaltres voldríem veure'l més amb els problemes del nostre poble: pensa solucionar el tema dels Serveis Socials? i com pensa plantejar el tema dels nous mitjans de comunicació de Marratxí? plurals, amb participació de tothom, o a la mesura d'IB3 del Sr Matas i la Sra Estaràs?

I el tema del nostre Patrimoni? aprofitarà per solucionar una mica el nostre malmès patrimoni o continuarà consentint la seva destrossa?

A veure si pujant a LLuc a peu reflexiona i ens conta què pensa fer. Esperarem i continuarem plantejant temes...

 

 

Ens retrobam! Bones Festes de Sa Cabaneta. Bon comenament de curs!

Marratxi | 01 Setembre, 2007 11:16

Tornam a ésser amb totes i tots: dia 1r de setembre, fidels a les obligacions i els compromisos ja ens veis aquí de bell nou.

Primer hem dit bones festes de Sa Cabaneta, perquè enguany és cert que hi ha una gentada . El sopar a la fresca va desbordar totes les previsions, i així cada dia. Hi ha ganes de trobar-se i compartir, i a més, ha fet un estiu ben agradable.

Bon començament de curs també, perquè des de dilluns les escoles i els instituts s'obrin per als exàmens de setembre, i la preparació del nou curs. Tenim nova Consellera i noves perspectives de feina. Hem vist el Director del nostre Institut sortir a la premsa, aquests dies d'estiu, explicant l'experiència pilot de préstec de llibres de text...Ara hi ha polèmica de quin és el millor sistema, però com a mínim, se'n parla i es posa fil a l'agulla. No cal "reivindicar" davant les autoritats, aquestes estan obertes a escoltar i veure quin és el millor sistema per a implantar-lo.

També tenim les cites de cada any pel setembre: pujada a LLuc a peu, per exemple.

I tornarem amb les nostres propostes i les nostres crítiques. Hem vist aquest mes d'agost el nostre Batle parlant de la seva possible candidatura a dirigir el PP de les Illes. També coneguérem el sopar del Sr Rajoy a Sant Marçal. Ja veurem com anirà tota aquesta història,no serà fàcil substituir en Jaume Matas.

I ens trobarem amb tots vosaltres, amb les vostres suggerències i les vostres crítiques.

Començam un nou curs escolar i polític. Hi haurà eleccions pel mes de març, aquestes generals, i també noves i velles propostes.

Us esperam!

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb