El Siurell de Marratx

Bloc que recull les propostes, actuacions, opinions i tot el relacionat amb IniciativaVerds-Marratx. Pots partiticipar al bloc amb els teus comentaris o envia un mail a l'adrea: marratxi@iniciativaverds.org VISITAU LA NOSTRA WEB http://marratxi.iniciativaverds.org

Telefonia mbil

Marratxi | 31 Mar, 2007 16:46

 

 
Alternativa Esquerra Unida-Els Verds de Marratxí proposa mesures per treure les antenes de telefonia mòbil dels nuclis urbans i s’afegeix a la campanya de denúncia que s’han engegat des de les entitats ciutadanes.
 

Alternativa Esquerra Unida-Els Verds de Marratxí vol fer públic el seu suport a la campanya  que amb el títol “Antenes de telefonia fora dels nuclis urbans” s’ha posat en marxa per part d’una sèrie d’entitats ciutadanes del terme de Marratxí.

 

Compartim plenament el contingut de la campanya i la preocupació dels veïnats pels possibles efectes perjudicials que les radiacions provocades per les antenes de telefonia mòbil poden tenir sobre la salut de les persones.

 

Els efectes que sobre la salut de les persones tenen les radiacions de les antenes de telefonia mòbil, encara que no es coneguin amb certesa, obliguen als Ajuntaments a haver d’actuar amb responsabilitat aplicant el principi de precaució.

 

La manca d’una normativa autonòmica que reguli l’ús d’antenes de telefonia mòbil obliga a les administracions municipals a prendre mesures per a la planificació i instal·lació de noves antenes,  així com d’ordenació de les que ja existeixen. S’han de posar en marxa mecanismes contundents per acabar amb la impunitat amb que estan funcionat les que no tenen llicència. Per això, des d’Alternativa Esquerra Unida-Els Verds de Marratxí proposam les següents mesures:

 

-         Elaboració d’una ordenança municipal sobre instal·lació d’antenes de telefonia mòbil.

-         Eliminació progressiva de les antenes de telefonia mòbil dins els nuclis urbans, oferint a les empreses ubicacions alternatives i estudiant la posada en marxa de sistemes tecnològicament més avançats que permetin assegurar la cobertura i treure les antenes de les zones més poblades.

-         Paralització immediata de totes les antenes que no tenguin concedides les oportunes llicències.

-         Realització d’un estudi exhaustiu de les radiacions emeses.

   

 

La proposta programtica d'Alternativa EU-EV per les eleccions municipals del maig del 2007

Marratxi | 25 Mar, 2007 19:21

 1.- Prou creixement. Fer un Pla General d’Ordenació Urbana que freni el creixement, protegeixi el sol rústic, tregui les indústries del sol urbà, planifiqui les infrastructures culturals, socials...a cada nucli o barriada. Aturar els Creuers i el polígon del Pla de na Tesa. 

2.- Més benestar social per tots i totes. Fer un pla estratègic de serveis socials i lluita contra la drogoaddicció que defineixi les necessitats del nostre municipi i entre altres coses contempli més despesa i personal per serveis socials, educadors de carrer i locals socials pels joves i suport a les entitats ciutadanes que treballen el  terreny social. 

3.- Millorar l’educació pública. Començar una xarxa d’escoletes municipals, consensuar la ubicació del nou institut amb pares, alumnes i educadors i dedicar més despesa al suport a l’ensenyament.

4.- Posar la cultura al lloc que es mereix. Recuperar al Cova de Sos Caulelles, protegir el patrimoni històric i cultural, fer un gran centre cultural a la fàbrica de les Garrofes del Pont d’Inca, revaloritzar la fira de fang, fer un recinte firal, impulsar una radio i una TV municipal.

 5.- Salvaguardar el nostre medi ambient. Posar fre a la ubicació d’antenes de telefonia mòbil dins els nuclis urbans.Control d’abocadors incontrolats, protecció de camins rurals, negociar amb AENA la cessió de part de Son Bonet per fer una gran zona verda . 

6.- Més habitatges socials. Oferir més sol públic al IBAVI per fer habitatges socials de venda i lloguer, especialment per joves. Construir de nou els habitatges socials en estat de ruïna que hi ha a Pòrtol i al Pont d’Inca.

7.- Millorar el transport públic. Negociar un conveni amb l’Ajuntament de Ciutat per què l’EMT arribi al Pla de na Tesa, al Figueral i als Garrovers. Assegurar les freqüències a Son Llàtzer. Millorar i ampliar a tots els nuclis el servei de comunicació amb el tren. Creació d’un pas de vianants entre Cas Capità i l’abaixador del tren d’Es Pont d’Inca Nou.

 8.- Modernitzar els serveis públics. Fer de Marratxí XXI  una empresa municipal moderna i eficaç per la netege, manteniment de zones verdes, obres i distribució de l’aigua potable eliminant els problemes  endèmics que té l’actual concessió.

 9.- Promoure l’artesania i el comerç local. Promoció de l’artesania del fang, facilitar el comerç local front a les grans superfícies i facilitar el cooperativisme i l’economia social. 

10.- Impulsar la participació ciutadana. Volem una administració pública transparent, eficaç i àmpliament participada. Pressuposts participatius, referèndums locals i creació d’òrgans reals de participació ciutadana.  

ALTERNATIVA. ESQUERRA UNIDA-ELS VERDS DE MARRATX HA CELEBRAT LA SEVA CONVENCI PROGRAMTICA MUNICIPAL PER A LES ELECCIONS DE MAIG DEL 2007.

Marratxi | 25 Mar, 2007 18:58

Avui dissabte 24 s’ha aprovat el Programa Electoral d’Alternativa Esquerra Unida. Els Verds de Marratxí  amb el qual es presentarà a les eleccions del proper 27 de maig.  Aquesta Convenció ha estat la culminació d’un procés iniciat el mes de novembre, continuat amb nombroses entrevistes amb les Entitats Veïnals del municipi, associacions juvenils, culturals i socials, i la celebració de dues taules rodones en els proppassats 21 de febrer i 14 de març. En el transcurs d’aquest procés s’han recollit les aportacions i suggerències de nombrosos veïns i veïnes, i les entitats socials del terme. Adjunt us remetem els EIXOS PROGRAMÀTICS que són la síntesi de les principals propostes que des d’Alternativa.Esquerra Unida- Els Verds proposam per a canviar la política municipal. Així mateix s’ha aprovat la Llista Electoral formada per 11 dones i 10 homes, representatius dels diferents nuclis que conformen el nostre poble, amb presència de persones representatives de diferents moviments socials i la incorporació de persones independents, encapçalada per l’actual Regidora Magdalena Moreno Frontera – també s’adjunta. Alternativa. Esquerra Unida-Els Verds es presenta a Marratxí amb la clara voluntat de canviar la política depredadora de l’actual govern del PP –Indep., que aturi el desaforat creixement urbanístic, situí les persones com a eix principal de les polítiques i aconsegueixi un Marratxí ecològicament sostenible, socialment més estructurat i  culturalment a l’altura que es mereix. 

candidatura per a les eleccions municipals de 2007 a Marratxi

Marratxi | 25 Mar, 2007 18:24

  Candidatura electoral maig 2007 a Marratxí

CANDIDATURA PER A LES ELECCIONS MUNICIPALS    2007   

1.- Magdalena Moreno                      Sa Cabaneta

2.- Lila Thomàs                     Es Pont d’Inca

3.- Guillermo Lillo                              Can Pol

4.- Carme Font                                  Sa Cabaneta

5.- Juan Sobrino                               Sa Cabana

6.- Dolors Talens                              Es Pont d’Inca Nou

7.- Josep Valero                               Pòrtol

8.- Francisca Moyà                          Es Pont d’Inca

9.- Manuel Luna                                 Es Figueral

10.- Fina Díaz                                   Cas Capità

11.- Teresa Caimari                        Pòrtol

12.- Saturnino Enrique                    Son Daviu

13.- Maria de Lluc Rosselló            Es Pont d’Inca

14.- José Romera                            Can Buc

15.- Xavier Fortuny                          Sa Cabaneta

16.- Ramon Hernàndez                   Cas Carbonell

17.- Rosa Calvín                              Can Buc

18.- Lluisa Thomàs                          Es Pont d’Inca Nou

19.- Angelines Almenara                Cas Capità

20.- Agrícola Marí                            Es Pont d’Inca

21.- Miquel Rosselló                        Es Pont d’Inca   

 

Ms BLOC per Mallorca

Marratxi | 22 Mar, 2007 09:32

Avui surt a la premsa una noticia molt positiva. El BLOC per Mallorca s'ha ampliat amb l'incorporació d' ERC.

L'objectiu és clar: unir en un sol projecte a tota l'esquerra nacional, alternativa i ecologista del nostre País.

Això ens permet presentar uan alternativa clara a la política del PP-UM i al bipartidisme.Ja no tant sols hi ha PP i PSOE. Hi ha una altre força d'esquerres cada cop més potent i que neix de la nostra terra: el BLOC per Mallorca.

L'éxit electoral del BLOC és la garantia del canvi a la nostra Illa, és a dir la garantia de que el PP perdi la majoria absoluta i és pugui crear un Govern progressista tant a les Illes com al Consell de Mallorca.

1 2 3 4 5  Segent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb