El Siurell de Marratx

Bloc que recull les propostes, actuacions, opinions i tot el relacionat amb IniciativaVerds-Marratx. Pots partiticipar al bloc amb els teus comentaris o envia un mail a l'adrea: marratxi@iniciativaverds.org VISITAU LA NOSTRA WEB http://marratxi.iniciativaverds.org

Nova mobilitzaci en defensa del territori

Marratxi | 27 Febrer, 2007 08:32

El GOB i la plataforma Salvem Mallorca ha convocat per dia 17 de març una gran manifestació en defensa del territori i del mediambient.

Des d'Alternativa EU-EV de Marratxí ens hi adherim amb entussiasme. Cal mobilitzar la ciutadania per defensar allò que ens resta del nostre patrimoni territorial i mediambiental.

A Marratxí això passe ara per salvar els Caulls, el Crevers i el polígon del Pla de na Tesa així com prendre mesures estrictes per protegir el sol rústic i limitar el creixement en general.

Ens adherim doncs a la manifestació del GOB i Salvem Mallorca i cridam a tots els ciutadanes i ciutadans de Marratxí que estimen la seva terra a participar. 

 

70 aniversari d'una infamia

Marratxi | 26 Febrer, 2007 09:53

El passat dissapte dia 24 de febrer, va fer 70 anys que un escamot de militars feixistes varen afussellar a Emili Darder, Batlle democràtic de Palma, Alexandre Jaume, diputat socialiste a les Corts Constituents de la República, Antoni Ques dirigent d'Esquerra Republicana Balear i Antoni Mateu, Batlle democràtic d'Inca.

Encara que sembli mentida, un tribunal militar els va condenar a mort pel delicte de "sublevación  militar". És a dir els que els que se varen sublevar contra la República democràtica per un cop d'estat i causaren una guerra civil de tres anys de durada, condenaven i afusellaven a les víctimes d'aquesta per "sublevación". Tot un síntoma del caràcter feixista d'aquestes persones.

A n'Emili Darder el varen haver de reanimar poques hores abans per poder-lo afusallar després, assegut a una cadira perquè no s'agontava dret.

Eren homes bons, elegits democràticament per desenvolupar unes tasques públiques i que com molts d'altres, varen patir les conseqüències de la barbari feixista.

Els demòcrates d'avui no els podem oblidar, per això aquest dissapte i diumenge es varen retre homenatges a Palma, en els que ens varem adherir els companys i companyes d'Alternativa EU-EV de Marratxí

 

PROPOSAM UN PLA PER A L'EDUCACI PBLICA

Marratxi | 21 Febrer, 2007 17:28

COMUNICAT DE PREMSA  MARRATXÍ19 de febrer 2007. ALTERNATIVA ESQUERRA UNIDA-ELS VERDS DE MARRATXÍ  PROPOSA UN PLA PER A MILLORAR L’EDUCACIÓ PÚBLICA DEL MUNICIPI. Davant les properes eleccions municipals i en el marc del debat programàtic previ, Alternativa proposa un Pla per a millorar l’educació pública al nostre poble.  Aquest PLA consistirà en UNA XARXA D’ESCOLETES MUNICIPALS per a la població de 0 a 3 anys, als nuclis històrics del nostre municipi. Cal una inversió de futur per a poder conciliar la vida laboral i familiar dels nostres ciutadans i ciutadanes. Per a l’etapa d’infantil i PRIMÀRIA sempre d’acord amb les APIMA i els Claustres, una oferta d’Activitats Extraescolars que rebin subvenció municipal amb monitors i monitores especialitats. També d’acord amb els Claustres i les APIMA oferta d’obertura de les instal·lacions esportives escolars per als joves i infants dels nuclis urbans. Consensuar la ubicació del Segon Institut d’Ensenyament Secundari, és imprescindible que aquest segon centre escolar estigui al lloc més adient per a facilitar l’accés dels nostres joves i amb transport públic. No es pot consentir que amb Equipaments Educatius es puguin fer negocis especulatius, o “favors” a amics i coneguts, tal com ha passat amb la requalificació com a equipament educatiu d’un solar propietat d’un Regidor del grup IndMa. Promoure la participació de la Comunitat Educativa a través del Consell Escolar Municipal, i escoltar les propostes que puguin fer respecte a qualsevol àmbit cultural o educatiu. Finalment ens comprometem a Augmentar la despesa en matèria d’Educació ,fins al 6% com reclama la Comunitat Educativa consensuant la seva destinació d’acord amb la comunitat educativa. Aquest comunicat l'hem enviat el dilluns horabaixa a la premsa... avisarem quan surti publicat, de moment, dimecres 21 encara no l'hem vist.

Una entrevista ms, i una inauguraci!

Marratxi | 19 Febrer, 2007 15:53

Continuam amb les entrevistes... aquest dissabte de Rues i pluges, ens véierem na Teresa Caimari i na Lila Thomàs-coordinadora d'EU Marratxí, amb dos joves de l'associació Infantil i Juvenil ES PUNTET d'Es Pla de na Tesa.

Abans aquests joves pertanyien a l'Associació Punt de Trobada, de joves marratxiners, però ha deixat d'existir com a tal, no tenien ajuts de cap mena... Ara han fet aquesta associació i agafen nins des dels 3 anys fins els 16. Són independents no formen part de la Fundació Esplai, i es veuen al local de la Rectoria perquè és l'únic que els hi deixen de forma altruista.

Per cert, comentaren que l'escola Janer Manila del seu nucli no els deixen ni local ni pistes esportives...no volen que ningú ocupi el seu espai en hores no lectives.

Treballen amb 70, 80 al·lots i al·lotes, nins i nines de mitjana: tenen cinc grups per edats i només reben una subvenció de l'Ajuntament que els ve ben justeta.Abans, amb anteriors consistoris d'un altre color els pagaven els autocars per fer sortides culturals o acampades... Tenen fins a 10 voluntaris -monitors, però voldrien tenir més continuïtat ja que fan tres acampades per any, Nadal -Pasqua i Estiu.

Ens faran arribar les seves suggerències!

I una inauguració. Avui, dilluns 19 s'ha inaugurat oficialment la Residència de Cas Carbonell. Ha vingut el President Jaume Matas, i el batle Sr. JR Bauzà...Hem sentit els preus que hauran de pagar les persones majors -1400 a 1500€- la majoria assistides . No han explicat com es podrà accedir a una plaça, ni si coneixen les necessitats del nostre municipi... No sabem si hi haurà llista d'espera, si hi haurà places públiques -subvencionades, o privades-que es paguen íntegrament per l'usuari o la família.

Demanarem més coses. Temps d'inauguracions... s'acosten les eleccions ja ho sabem. Seran valents i ens contaran tot allò que vol saber la gent?

Una convidada per tots i totes

Marratxi | 18 Febrer, 2007 10:45

DEBAT PÚBLIC

 

URBANISME     TRANSPORTS      SERVEIS PÚBLICS

 

A LA BIBLIOTECA DEL PLA DE NA TESA

 

DIMECRES 21 A LES 20 HORES

1 2 3  Segent»
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb